Műkorcsolyázóink sikere Grazban

Kezdőlap » Hírek » Műkorcsolyázóink sikere Grazban

Közzététel dátuma: 2021-12-14.

Sikeresen szerepeltek műkorcsolyázóink Grazban, a nemzetközi műkorcsolya versenyen.

KŐRÖSI-FEHÉR NÁNDOR ARANYÉRMES LETT GRAZBAN!
A Grazban megrendezett Skate Austria nemzetközi műkorcsolya verseny 5. kategóriájában induló Körösi-Fehér Nándor (Ferencvárosi Szabadidős SE) pazar technikai repertoárral és elegáns stílusú előadással, 70.51 ponttal a legjobbnak bizonyult!
Nándi gőzerővel készül már a 2023-as, kazanyi Téli Világjátékokra, ahol szintén győzni szeretne.
Kelemen Zsuzsanna, az MSOSZ műkorcsolya szakágvezetője elmondta, hogy a nemzetközi viadalon a világjárvány miatt csak osztrák, szlovák és magyar versenyzők indultak, de így is roppant erős mezőny jött össze Grazban.
Nándi felkészítését Kelemen Zsuzsanna mellett Vas Mária szakágvezető-helyettes is folyamatosan segíti.
Gratulálunk Nándinak és az EDZŐKNEK is!
 
KOVÁCS LINDA EZÜSTÉRMES LETT GRAZBAN!
A Grazban megrendezett Skate Austria nemzetközi műkorcsolya verseny 2. kategóriájában Kovacs Linda, az Életfa KSE versenyzője 7.24 ponttal az előkelő 2. helyen végzett szabadon választott programjával.
Ez mindenképpen dicséretes teljesítmény már a 2023-as, kazanyi Téli Világjátékok kapcsán is.
Gratulálunk Lindának és az EDZŐKNEK is!
Köszönjük a fotókat és az információkat Orbán-Sebestyén Katalin delegációvezetőnek, az MSOSZ elnökségi tagjának!
 
A Skate Austria elnevezésű nemzetközi műkorcsolya versenynek ebben az évben a híres grazi Merkur Arena adott otthont. A 3 napos eseményre több mint 150 sportoló nevezett. Tudni kell, hogy idén második alkalommal szervezték együtt közösen az SO Austria-val, így nemcsak a teljes osztrák korosztályos élvonal, de a kontinens legjobb speciális olimpikon műkorcsolyázói is bizonyíthattak a jégen.
A magyar csapatot 2 kiváló versenyző képviselte, akik közben a 2023-as, kazanyi Téli Világjátékokra is készülnek. A 17 éves Kőrösi-Fehér Nándor (Ferencvárosi Szabadidős SE) nemcsak a magyar, de Európa egyik legjobb 5. szintű műkorcsolyázója (6 szint van összesen a világon), ezért nem véletlenül örvend nagy tekintélynek a sportoló és edzője is. A 34 éves Kovács Linda (Életfa SE) csupán 4 éve korcsolyázik, ugyanakkor már a 2. szintű kötelező elemeket is gyönyörűen be tudja mutatni.

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?