Búcsúzunk…

Kezdőlap » Hírek » Búcsúzunk…

Közzététel dátuma: 2021-11-07.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 75. évében elhunyt Tőkés Sándor.

A Ferencvárosi Komplex Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény egykori igazgatója hosszú éveken keresztül mindenben segítette, támogatta a Gát utcai speciális olimpikon görkorcsolyázókat, gyorskorcsolyázókat, műkorcsolyázókat. Minden edzésükön, versenyükön ott volt, az SO is sokszor számíthatott rá. Lelkesedése, vidámsága nemcsak a tanulókat és sportolókat, de a munkatársakat is magával ragadta.

Több mint 45 éves gyógypedagógiai oktató-nevelő munkáját nagy szakértelemmel, empátiával, lelkesedéssel végezte nyugállományba vonulásáig a ferencvárosi iskolában. 1994-től igazgatóként vezette az intézményt, mely igazi pedagógiai műhellyé, az egykori „kisegítő iskola” többfunkciós, komplex gyógypedagógiai intézménnyé vált. Igazgatóként nagy hangsúlyt fektetett a sportprogramok támogatására is, diákjai kimagasló eredményekkel öregbítették Ferencváros és Magyarország hírnevét a nemzetközi speciális gör-, gyors- és műkorcsolya versenyeken, Világjátékokon, ahol rendszeresen arany-, ezüst- és bronzérmeket nyertek. Diákjait mindvégig rendkívüli szeretettel, odafigyeléssel, kitüntetett figyelemmel kezelte.

Példamutató és eredményes pedagógusi munkája elismeréseként a „Pro Urbe Ferencváros”, valamint a „Ferencváros Pro Facultate” díjakban is részesült.

Kedves Sándor! A legmélyebb tisztelettel Búcsúzunk Tőled, NYUGODJ BÉKÉBEN! Emlékünkben örökké élni fogsz…

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?