Nyári Nemzeti Játékok

Kezdőlap » Hírek » Nyári Nemzeti Játékok

Közzététel dátuma: 2021-06-20.

Szeretet és siker övezi majd a Nyári Nemzeti Játékokat

Szentes Város Önkormányzata és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség június 17-én felvezető sajtótájékoztatót tartott a szentesi Szecessziós Házban.

2021. augusztus 26. és 29. között Szentesen és Szegváron rendezik meg a VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékokat, ennek néhány részletét ismertették a szervezők.

A tájékoztatón jelen volt:

– Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere, a rendezvény fővédnöke

– Kiss Csaba István, Szentes város alpolgármestere

– Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke

– Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a MSOSZ nagykövete, olimpiai bajnok úszó

– Dr. Jády György, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség országos sportigazgatója

– Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere

– Pohl Anette, a Szentesi Szervező Bizottság szakmai vezetője

– Vass Ákos, a szentesi Esély a Mosolyra Alapítvány sportolója

Szabó Zoltán Ferenc üdvözölte a megjelenteket, a szervezőket, a támogatókat. Örömét fejezte ki, hogy a nemzeti sportváros ilyen rangos verseny lebonyolításában vehet részt. A következő időszak szempontjából is előremutató, hogy Szegvár és Szentes közösen veszi ki részét a szervező munkából – mondta. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a Nemzeti Játékok után is töretlen lesz a város és a szövetség közötti együttműködés.

Lengyel Lajos röviden ismertette az eddig megrendezett játékok helyszíneit, sikereit – a legutóbbit (viszonylag régen, 2006-ban) Kecskeméten valósították meg.

A VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékokon 600-800 fő vesz részt, a versenyzők 16 sportágban mérik össze tudásukat.

A Nemzeti Játékok fontos megelőző, kísérő eseménye, egyben előválogatója a 2023-as berlini Nyári Világjátékoknak.

Augusztus 26-án látványos megnyitóval készülnek a szervezők, 27-28-án naponta 9-től 15 óráig zajlanak a versenyek. Szentesen: 14 sportág eseményeit bonyolítják le, Szegváron versenyez a torna sportág, Szegeden pedig a görkorcsolyázók vetélkednek egymással.

Augusztus 28-án este fejeződik be a programsorozat, zenével és tánccal.

Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke (is) reméli, hogy a versenyeket, eseményeket minél több szentesi, Szentes környéki lakos megtekinti, szeretettel várjuk az érdeklődőket – tette hozzá az elnök.

Wladár Sándor hozzászólásában arról beszélt, hogy mennyire fontos a közelgő Nemzeti Játék abból a szempontból, hogy erőteljesen növelheti a fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségét a sport terén, keményen hozzájárulhat a sportolók Világjátékra való felkészüléséhez.

Szabó Tibor György minden erővel támogatja a közös rendezést, bízva abban, hogy a nagyközség megfelelő szakmai feltételeket tud biztosítani a lebonyolításhoz.

Pohl Anette, a Szentesi Szervező Bizottság szakmai vezetője kijelentette: a játékokig hátralévő időben mindent megtesznek azért, hogy magas szakmai színvonal valósuljon meg a rendezvény.

Vass Ákos, a szentesi Esély a Mosolyra Alapítvány sportolója közvetlen szavakkal hívta meg sporttársait az eseményre, jó küzdelmeket kívánva.

Ezt követően Szabó Zoltán Ferenc, Lengyel Lajos és Szabó Tibor György kézjegyével látta el a VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékok megvalósítását célzó dokumentumot.

Videó-összefoglaló:

https://youtu.be/6DK8OoPGpzU

Képgaléria és forrás:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=szentesigyors…

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?