Nemzetközi Tenisz Webinárium 

Kezdőlap » Hírek » Nemzetközi Tenisz Webinárium 

Közzététel dátuma: 2021-05-05.

Szövetségünk tenisz szakága, az Európai és a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetséggel közösen tartott nemzetközi webináriumot a szervezetben nagy népszerűségnek örvendő sportágról, a teniszről, amelyet az ITF-fel (Nemzetközi Tenisz Szövetséggel) közösen dolgozott ki a nemzetközi szervezet sportszakmai bizottsága.

A magyar szakágvezető által elindított és szervezett EUNICE100 tenisz projekt részeként zajló szemináriumon közel 50 szakember vett részt, akik közül többen első ízben ismerkedtek a szervezet inklúzióra épülő adaptív szakanyagával. Európa és Eurázsia több mint 20 országán kívül Guatemalából, Pakisztánból, Ausztráliából, Kínából és Indiából is voltak résztvevők, akik között jelen volt a többszörös Világjáték-győztes ausztrál teniszezőnő, Kelly Wren is. Miroslav Krogulec, a Special Olympics Europe Eurasia sportigazgatójának megnyitója után Orbán-Sebestyén Katalin tenisz szakágvezető és MSOSZ elnökségi tag által szervezett EUNICE100 tennis challenge promo videója és gyakorlati videói kerültek bemutatásra, majd Teresa Leitao (az SOI tenisz szakembere, SO Brazília) tartott prezentációt a teniszoktatás, szervezés és versenyzés alapjairól, valamint azokról az adaptív tenisz szabályokról, amely a közel 70 országban zajló Speciális Olimpia tenisz programokban működik. A webináriumot idén augusztusban folytatják, amikor az ITN (International Tennis Number) SO-ban történő használatát mutatják be a szervezők.

Idén ünnepelné 100. születésnapját Eunice Kennedy Shriver, a nemzetközi szövetség alapítója, aki nagyon szeretett teniszezni. Az ő emlékének is adóztak ezzel az eseménnyel..

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?