Nagykövetünk, Wladár Sándor!

Kezdőlap » Hírek » Nagykövetünk, Wladár Sándor!

Közzététel dátuma: 2021-04-25.

“Láthattam az összetartozásukat és a felhőtlen, kitörő örömüket, amikor a dobogó tetejére állhattak!” (Wladár Sándor)

Nagy örömmel és büszkeséggel kezdünk el egy új sorozatot, amelyben nagyköveteinket mutatjuk be!

Elsőként az 1980-as, moszkvai olimpia 200 méteres hátúszó számának bajnokát, a világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok klasszist, a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Dr. Wladár Sándort köszöntjük sok szeretettel!

Wladár Sándor a következő mondatokkal üdvözölte vezetőségünket és sportolóinkat!

“Ezúton is köszönöm megtisztelő felkérésüket az MSOSZ nagyköveti tisztsége kapcsán, amelynek örömmel eleget teszek. A jövőben igyekszem a hazai mozgalmat támogatni, munkájukat megkönnyíteni és legfőképp a sportolókat és családjaikat olyan emlékekhez hozzásegíteni, amiből a mindennapokban erőt meríthetnek. Korábbi személyes élményemből táplálkozva a legfontosabb feladatok egyike, hogy a Speciális Olimpia sportolóinak esküszövegét “Engedd, hogy győzzek; de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran!” – minél többen mondhassák el, hisz rendelkezzen bármilyen testi-lelki adottságokkal is egy ember, a sport mindig és mindenben összeköti a társadalmat, erőt és tartást ad az egyénnek.

Tisztelettel várom a különleges, közös munkát!

Addig is jó egészséget és minden jót kívánok Önöknek.”

A kiváló szakember 2019 novemberében látogatott el először szövetségünk úszóversenyére, ahol rögtön szívébe zárta az SO-t!

Akkor így írt rólunk közösségi oldalán:

“Örömmel fogadtam el a meghívásukat és életemben először tapasztalhattam meg az értelmi fogyatékossággal élők hozzáállását a sporthoz, a közös versenyzéshez. Láthattam az összetartozásukat és a felhőtlen, kitörő örömüket, amikor a dobogó tetejére állhatnak. A Speciális Olimpia versenyrendszere lehetővé teszi, hogy minden versenyző teljesítményével sikert és megbecsülést szerezzen önmagának és környezetének. Azért is posztolok, hogy segítsük és bátorítsuk a sportolókat és ráébresszük a társadalmat, hogy a fogyatékossággal élő emberek több-kevesebb segítésével teljes értékű életet élhessenek.”

Tisztelt Elnök Úr! Kedves Sándor!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta nagyköveti felkérésünket! Reméljük, hogy a járványhelyzet megszűnése után személyesen is nyílik lehetőségünk találkozni! 

Vélemény, hozzászólás?