A kazanyi szereplés a nagy álmot jelentené a műkorcsolyázóknak

Kezdőlap » Hírek » A kazanyi szereplés a nagy álmot jelentené a műkorcsolyázóknak

Közzététel dátuma: 2021-04-25.

A műkorcsolyázók számára is rendeztek egy olyan megmérettetést, ahol a kazanyi Téli Világjátékokon a csapatba kerülésre leginkább esélyes versenyzők mutathatták meg, hogy hol tartanak a felkészülésben.

A budapesti FTC jégpályán Kovács Linda (Életfa KSE) és Kőrösi-Fehér Nándor (FSZSE) programjait övezte kitüntető figyelem, Kelemen Zsuzsanna szakágvezető és Vas Mária szakágvezető-helyettes részéről.

Kelemen Zsuzsannától megtudtuk, hogy a járvány okozta jeges edzéslehetőségek csökkenése miatt nehezebb dolguk volt a felkészülés során a sportolóknak, de mindkét korcsolyázó összeszedetten és szépen kivitelezve mutatta be gyakorlatait.

Kelemen Zsuzsanna szakágvezető elmondta:

„Nándi 5-ös szinten, Linda 2-es szinten versenyez. Nándinak a kűr előtt a rövidprogramját is be kellett mutatnia, Lindának egy előadásra kellett koncentrálnia. Elégedett vagyok a teljesítményeikkel, mindent beleadtak. Szívvel, lélekkel korcsolyáztak. De nagyon sok munka vár még ránk, hogy finomítsuk és jobban kidolgozzuk a technikai részleteket, illetve javítsunk az előadásmódjukon.”

Mindkét sportolónak van már nemzetközi tapasztalata.

Kőrösi-Fehér Nándor a 2017-es, grazi SO Téli Világjátékokon állhatott dobogóra és szerzett bronzérmet. Jó versenyzőtípus, képes csak a zenére és a mozdulatokra figyelni, a hibátlan korcsolyázás mellett.  Felszabadultan adja elő koreográfiáit. Remekül tud koncentrálni az ugrásokra, lépéssorokra, forgásokra, összekötő elemekre.

Kovács Linda 2019-ben résztvevője volt a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) és a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség (SOI) első ízben rendezett közös, finnországi versenyének, ahol újoncként rendkívül megbízhatóan korcsolyázott. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen hibátlan programjával, rengeteg pluszpont gyűjtésével előzte meg versenytársait és lett Európa-bajnok kategóriájában.

Kelemen Zsuzsa az értékelése mellett hozzátette, hogy a 2017-es Világjátékok óta változtak a szabályok, ehhez is alkalmazkodniuk kellett és át kellett dolgozniuk a programokat.

A műkorcsolyázók a jó idő beköszöntével sem vonulnak a háttérbe, kitartóan dolgoznak, készülnek, szárazedzésekkel is többek között. Terveznek egy augusztus végi, többnapos, közös budapesti edzőtáborozást is.

Sikeres felkészülést kívánunk a csapatnak!

„A REMÉNYSÉG FÉNYSUGARA”- ez a jelmondata az oroszországi Téli Világjátékoknak.

  1. január 22. és 28. között az oroszországi Kazanyban szerepelnek az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott versenyzők. A Speciális Olimpia Téli Világjátékokra az előzetes jelentkezések alapján 108 országból, több mint 2000 sportolót regisztráltak már. A soron következő világeseményen hazánkat 29 sportoló és az őket felkészítő szakemberek képviselik. A magyar delegáció 43 főre tervezett. A magyar speciális olimpikonok 5 sportágban: alpesi síben, floorballban, gyorskorcsolyában, hófutásban és műkorcsolyában állnak rajthoz. A küldöttségek név szerinti nevezését 2021 nyarán kell majd leadni.

A Világjátékokat számos híresség támogatja és népszerűsíti. A műkorcsolyázókat Tatiana Navka olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok jégtáncos pártfogolja nagykövetként.

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?