Egy év után újra a Bókay kertben versenyeztek a teniszezők

Kezdőlap » Hírek » Egy év után újra a Bókay kertben versenyeztek a teniszezők

Közzététel dátuma: 2021-03-07.

A versenyzésre már nagyon vágyó, izgatott sportolók neveztek a Magyar Speciális Olimpia Szövetség idei első tenisz bajnokságára.

Négy egyesület; a Gubacsi Zsófi Tenisz Klub, a Fogócska SE, CSEFOSZ SE és a Pillangó SE összesen 23 indulója fogott ütőt, hogy bebizonyítsa, jó formában kezdi a versenyévadot. Az eseményre a Golden Ace Sport and Tennis Club-ban, az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelő intézkedések teljes betartásával került sor.

Orbán-Sebestyén Katalin MSOSZ elnökségi tag, tenisz szakág vezető, európai sporttanácsadó, MTSZ gyerektenisz vezető meghívására megtisztelte jelenlétével a versenyt:

Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke,

Sütő Csilla, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára,

Bor Péter, a Magyar Tenisz Szövetség Társ Szakágak vezetője,

Somody László Zoltán, Budapest Főváros XVIII. kerületének sportért felelős alpolgármestere,

Valkusz Tamás, a Golden Ace Tennis Club Sportigazgatója,

Gubacsi Zsófia, MSOSZ nagykövet, a Magyar Tenisz Szövetség Fogyatékossággal Élő Teniszezők Bizottságának elnöke, a Gubacsi Zsófi TK vezetője,

Medvegy Judit, a Magyar Tenisz Szövetség Fogyatékossággal Élő Teniszezők Bizottságának tagja,

és Máthé Gábor siketlimpikon teniszező.

A játékosok között üdvözölhettük Világjátékok aranyérmes teniszezőink közül Kelemen Zsombort és Sárosi Balázst. A partnerjátékosok között pedig Barabás Andreát és Sikos Ágostont is láthattuk a pályán.

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek és nagy taps jár a kategóriák győzteseinek!

A nagypálya (sárga labda) egyéni győztese: Sárosi Balázs

A piros pálya győztese: Benedek Árpád

A narancs pálya győztese: Albert Ernő

Orbán-Sebestyén Kata elmondta, hogy ismét egy csodás eseményt rendezhettünk meg a Bókay kertben. A szakágvezető és főszervező hozzátette: „2020. március 5-én, egy éve volt az utolsó SO tenisz verseny ezen a remek helyszínen, 81(!) indulóval, 12 tagszervezettel. Másnap reggel bejelentették, hogy megjelent nálunk is a COVID-19 vírus, így másnap reggeltől megkezdődtek a korlátozások és felvetődött az iskolák bezárása. Pont egy évvel később nagy örömmel vágtam bele az idei téli verseny megszervezésébe. 31, majd 27, majd 25, végül 23 versenyzővel sikerült elindulnunk, amihez nagyban hozzájárult az, hogy a versenyzők nagyon várták már hogy újra találkozzunk. Sajnos a pandémia miatt újra lezárások következnek, de nekünk még sikerült MEGCSINÁLNUNK! Köszönöm mindenkinek a versenyt, aki eljött akár játékosként, akár vendégként! Egy élmény volt!”

.

 

 A Magyar Speciális Olimpia Szövetségről. (MSOSZ)

A nemzetközi szervezet hazai szövetsége 1989 óta működik. A hazánkban mintegy 300 000 értelmi fogyatékossággal élő ember számára az egyik legfontosabb cselekvési lehetőség a sport. Helyzetük és gyakran egészségügyi állapotuk miatt azonban igen kevés lehetőség kínálkozik arra, hogy ép intellektusú társaikkal azonos körülmények között részesülhessenek a mozgás és a sport minden áldásában. Szövetségünk segítségével közel 3000 értelmi fogyatékossággal élő ember kap lehetőséget a sportolásra és versenyzésre. A magyar speciális sportolók válogatottja 4 évente vesz részt a nemzetközi szervezet Világ Játékán, amely legutóbb 2019 márciusában került megrendezésre Abu Dhabi-ban. A magyar sportolók összesen 69 érmet szereztek, köztük négy teniszező 1 aranyat, 3 ezüstérmet és 2 db 4. helyezést szerzett hazánknak.

 

A Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetségről. (SOI)

A Special Olympics International (S.O.I.), az értelmi fogyatékossággal élő emberek nemzetközi szervezete, amelyet Eunice Kennedy Shriver Washingtonban alapított 1968-ban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 1988-ban ismerte el a Speciális Olimpia Mozgalmat, mint a világ egyetlen sportszervezetét, amely a nevében viselheti az Olimpia kifejezést. Napjainkban több, mint 200 országban, mintegy 6 millió értelmi fogyatékossággal élő sportoló, 32 téli és nyári olimpiai sportágban edz és versenyez.

 

Fotó: EM.Soós György Photographer

Szöveg: Szőke Viktória

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?