Új torna szakágvezető

Kezdőlap » Hírek » Új torna szakágvezető

Közzététel dátuma: 2020-09-03.

Salamonné Szabó Éva lett szövetségünk torna sportágának szakágvezetője.
Szívből gratulálunk és eredményes munkát kívánunk neki!

A szövetség elnökségének döntése alapján a dunaújvárosi műhely jeles képviselője folytathatja az eredményes szakág irányítását. Salamonné Szabó Éva a 2019 év végén visszavonult kiváló szakember, Hajdú László munkáját folytathatja. Szakágvezető-helyettesként a továbbiakban is Kocsis Andrea tevékenykedik majd.

Salamonné Szabó Éva elmondta: „A torna sportág 7 éves koromtól az életem meghatározó része. 2013 óta pedig szívügyem az MSOSZ torna szakágában folyó munka. Elkötelezett vagyok az értelmi fogyatékossággal élő emberek sport általi sokoldalú fejlesztése-, és nevelése; valamint élményekhez-, és sikerélményekhez juttatása mellett. Hiszem, hogy a sport
elősegíti a hátrányos helyzetű emberek elfogadását, társadalomba való beilleszkedését.”
A szakember a tavaszi karantén időszaka alatt is aktív maradt. Otthonainkba hozta a mozgás örömét, és remekül összeállított, sokszor humorban is bővelkedő videóival vidám és sportos pillanatokat okozott mindannyiunknak.
Éva eredményes torna pályafutást tudhat maga mögött, ezt követően matematika-testnevelés szakos tanár, torna edző és gyógypedagógus diplomákat szerzett.
Jelenleg a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI pedagógusa. Közel 30 fiatal sportolóval dolgozik rendszeresen a „Mozdulj Diák!” DSE elnökeként, edzőjeként.
A 2019-es Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon bizonyította szakmai felkészültségét, hiszen két tanítványa: Latinovics Lívia és Juhász Szebasztián összesen 9 éremmel – amelyből 7 arany – térhetett haza.

Éva terveinek egy részét is megosztotta velünk: „A Dunaferr Tornaszakosztállyal edzőként kialakított jó kapcsolatot tovább szeretném erősíteni. Ez lehetőséget teremthetne arra, hogy sportolóink ép tornászokkal, közös edzéseken vegyenek részt. Szeretném a szakág létszámát növelni. Elsősorban olyan városok vonzáskörzetében népszerűsíteném a torna szakágat, ahol létezik az épek számára tornaklub, illetve ahol testnevelő tanárokat képző egyetem működik.
Ezekben a városokban szerintem nagyobb esély van arra, hogy a fogyatékos sportolók az épek intézményeiben rendelkezésre álló tornaszereket használják. Hiszen a szakág egyik nehézsége, hogy a tagszervezetek birtokában, az intézményekben kevés tornaszer van. Továbbá
előnyösnek tartanám egy kiemelkedő eredményekkel rendelkező, ismert női-, és férfi tornász sportági nagykövetté választását. Nevet nem szívesen említenék, legyen meglepetés. 
Természetesen fontos célom a tagszervezetek munkájának segítése, valamint a bukaresti tornászokkal kialakult jó kapcsolat ápolása is.”
A szakágvezetőt családja is támogatja. Biológia-testnevelés szakos tanár férje, és két sportot szerető egyetemista gyermeke – ahogy az elmúlt években -, ezután is támogatják az MSOSZ-
ben végzett munkáját. Nemcsak drukkolnak neki, de lehetőségeikhez mérten, aktívan is segítik tevékenységét. Gyakran részt vesznek segítőként az edzőtáborokban, és a versenyeken is.


Éva a korábbi szakágvezetőt, Hajdú Lászlót is méltatta: „Nagyon megtisztelő egy ilyen kiváló szakember, mint Hajdú László nyomdokaiba lépni. Remélem, hogy méltó utóda leszek!”

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?