Szünstein Mónika irányítja szövetségünk FLOORBALL szakágát.

Kezdőlap » Floorball » Szünstein Mónika irányítja szövetségünk FLOORBALL szakágát.

Közzététel dátuma: 2020-09-23.

Gratulálunk! Kedves Mona, jó munkát és sok sikert kívánunk munkádhoz!

Az újdonsült floorball szakágvezető kinevezése után elmondta:

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy én vezethetem a következő két évben a floorball szakágat. Lelkiismeretes és szorgalmas szakmai munkával igyekszem minél jobban felkészíteni a válogatottat a kazanyi Világjátékokra, ahol reményeink szerint minél jobban szerepel majd. Egyesített csapattal, vagyis partnerjátékosokkal kiegészített együttessel indulunk majd az oroszországi világversenyen, addig is több bajnokságot, versenyt és edzőtábort is tervezünk, hogy összeérjen a válogatott, szokják egymás játékát. Győrben több floorball tornát is rendeztünk már, ebben a régióban például nagyon népszerű a sportág, amely még mindig új, de bízom benne, hogy még sokakat sikerül bevonni és még jobban megszerettetni. Köszönöm az elnökségnek, hogy nekem szavaztak bizalmat! Ígérem, nem fognak csalódni bennem!”

Az MSOSZ elnökségének döntése alapján a már 10 esztendeje a Speciális Olimpiához erősen kötődő, floorball edzői képesítéssel is rendelkező győri szakember került a legfiatalabb sportágunk élére. Ő vezetheti majd sikerre az egyesített válogatottat 2022-ben, a kazanyi SO Téli Világjátékokon. Közben, párhuzamosan az erőemelés szakágvezetői posztot is betölti. A 2019-es Nyári Világjátékokon, Abu Dhabiban az egyik legeredményesebb szakágnak bizonyult az erőemelés sportág, hiszen Fecske József és Lehoczki János révén 2 aranyéremmel és 6 ezüsttel térhettek haza.

Szünstein Mónika floorball szakágvezetői megbízatása 2022. május 31-ig szól. Ő váltja a poszton Roa Divinát, aki gyermeke születése miatt most édesanyai teendőivel foglalkozik. 

Mónika testnevelő, gyógypedagógus, végzett labdarúgó, erőemelés és floorball edző.

Korábban NB I-es labdarúgó volt, a válogatottban is bemutatkozott, de kézilabdakapuban is védett, és 10 évig röplabdázott.

 2010 óta a győri Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola Szabóky Adolf Szakiskolai Intézményegységében tanít, értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolókkal foglalkozik. 2010-ben csatlakozott a Speciális Olimpia Mozgalomhoz. Egy évvel később, 2011-ben alapították meg a Staféta DSE-t, amelyben edző és elnök is. A diákok mellett tanárok és ép partnerjátékosok is tagjai az egyesületnek. Labdarúgásban, padlóhokiban, úszásban is vannak a klubnak Világjátékok-győztes, érmes és Európa-bajnok sportolói. Mindezek mellett versenyeznek floorballban, kosárlabdában, atlétikában, síelésben, tollaslabdában, de a gyerekekkel kipróbálták már a teniszt, az asztaliteniszt és a bowlingot is. Csaknem kétszázan vannak az egyesületben, amelyet leginkább pályázatok útján és támogatásokból tudják fenntartani.

Mónika 2018-ban az MLSZ Grassroots Igazgatóság díját vehette át, 2019-ben pedig a Győr Város Sportjáért elismerésben részesült.

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?