Sikeres és jó hangulatú szezonnyitó verseny a teniszezőknél

Kezdőlap » Beszámolók » Sikeres és jó hangulatú szezonnyitó verseny a teniszezőknél

Közzététel dátuma: 2020-03-08.

81 versenyző fogott ütőt a kezébe az országos egyéni és páros tenisz-bajnokságon, amelyet Budapesten, a XVIII. kerületben rendeztünk meg, ahogy már több mint 10 éve tesszük.

Kiemelt része volt az eseménynek a fogyatékos sport világában egyedülálló Special Olympics Unified Sports Program (egyesített sport) tenisz páros verseny, amelynek célja az INKLÚZIÓ hirdetése és népszerűsítése. Orbán-Sebestyén Katalin, SO elnökségi tag, tenisz szakágvezető, európai sporttanácsadó hangsúlyozta, hogy a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség (SOI) „Egyesített Sport Program”-ja (Unified Sports) a világon mindenhol hivatalos versenyszám az SO-ban, így az egyesített tenisz páros verseny is, amely a világbajnokságon és a világjátékokon is az egyik legnépszerűbb verseny volt.

Köszönjük a XVIII. kerületi városvezetésnek, hogy a két alpolgármester: Kőrös Péter és Somody László Zoltán is tiszteletét tette a Golden Ace Sport and Tennis Clubban, a Bókay-kertben. Kilátogatott a versenyre Lengyel Lajos MSOSZ elnök, Péter Dávid sportolókat képviselő elnökségi tag és Gubacsi Zsófia, korábbi profi játékos, WTA- torna győztes teniszező is, aki hosszú ideje támogatja a speciális olimpikon teniszezőket.

A fotókat eM. Soós György készítette.

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?