VI. Speciális Olimpia Európai Tenisz Nap a Bókay-kertben

Kezdőlap » Hírek » VI. Speciális Olimpia Európai Tenisz Nap a Bókay-kertben

Közzététel dátuma: 2019-06-01.

 „Mindenki egyenlő, határ a csillagos ég!”

Ezzel a mondattal köszöntötte a sportolókat és a vendégeket Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a VI. Speciális Olimpia Európai Tenisz Nap alkalmából rendezett ünnepélyes megnyitón. Beszédében hozzátette, hogy mindannyian egyek vagyunk és egyért dolgozunk, a tenisznek pedig közösségformáló ereje van.

Ughy Attila, Budapest 18. kerületének polgármestere is méltatta a rendezvényt és a sportolókat.

Hősöknek, példaképeknek nevezte őket, akik pozitív példával szolgálnak mindenkinek és teljesítményükkel világraszóló elismeréseket érnek el a pályákon, stadionokban.

A társadalmi érzékenyítés és az inklúzió jegyében zajló eseményt rekordot döntve, több mint 70 értelmi fogyatékossággal élő versenyző, több ismert közéleti személyiség, valamint olimpikon sztársportoló és szakember tisztelte meg jelenlétével.

A Bókay-kerti teniszkomplexumban találkozhattunk például Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázóval, Fábián László olimpiai bajnok öttusázóval, Gubacsi Zsófia, valamint Gálfi Dalma korábbi, illetve jelenlegi profi teniszezővel. A jó hangulatról Várkonyi Attila és az Animal Cannibals gondoskodott.

Az eseményen részt vettek a Világjátékokon sikeresen teljesítő és érmeket szerző játékosok, így Keresztesi Alexandra, Cservenka István, Kelemen Zsombor és Sárosi Balázs, valamint a világbajnoki ezüstérmes egyesített páros tagjai: Begovics Éva és Böcz Gabriella.

A sikeresen működő Kölyök Sportoló Program tehetséges kis versenyzői is tartottak bemutatót a teniszpályán.

A legnagyobb érdeklődés az egyesített párosok játékát kísérte, amikor egy speciális olimpikon és egy sztársportoló bizonyította, hogy a pályán nincsenek különbségek. Szabó Győző, Köllő Babett, Mérai Kata színművészek, Harsányi Levente műsorvezető és Rakonczai Viktor zenész is pályára lépett.

A rendezvény az idén 30 éves Magyar Speciális Olimpia Szövetség egyik kiemelt versenye. Dr. Jády György országos sportigazgató emellett a fogyatékos sport fontosságát és előtérbe helyezését hangsúlyozta beszédében.

Államtitkár asszony pedig Sebestyén Kata tenisz szakágvezető sikeres szervezését emelte ki.

A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte.

A sikeres Európai SO Tenisz Nap kapcsán meghívást kapott a Duna TV Család Barát című magazinműsorába Sebestyén Kata tenisz szakágvezető és Harsányi Levente műsorvezető, partnerjátékos.
A beszélgetés időpontja: 2019. június 3. hétfő, 10.30-10.40

A képre kattintva az eseményen készült fotógaléria nyílik. Fotók: Szlavik Beata

Vélemény, hozzászólás?