Már csak 1 napot kell várni a döntőkre Abu Dhabiban és Dubajban is!

Kezdőlap » Abu Dhabi 2019 » Már csak 1 napot kell várni a döntőkre Abu Dhabiban és Dubajban is!

Közzététel dátuma: 2019-03-12.

A 62 fős magyar sportolói csapat többsége megtapasztalhatta a versenyhelyszíneket, a körülményeket és a divízionálással járó izgalmakat is a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon.


A színpompásnak ígérkező ünnepélyes megnyitó előtt 2 napig zajlottak a kvalifikációs futamok, versenyek.

Asztaliteniszben kimagaslik a mezőnyből a férfiaknál Vizsnyai Dávid, a nőknél pedig Máté Andrea és egyesített párosunk, a Kajtár Eszter-Vizsnyai Dávid kettős is erősnek bizonyult a kvalifikációs mérkőzéseken.
Az atléták és az úszók Dubajban versenyeznek. Az ötpróbázó Tóth László sikeresen teljesítette a divízionálást, a második napon magasugrásban és 400 méteres síkfutásban szerepelt. Az úszók közül Rácz Bálint 25 méter háton, illetve 50 méter gyorson csobbant medencébe, Nagy Ramóna pedig 50 méter mellen és 50 méter gyorson dívizionált, emellett váltónk is versenyzett, jó eredményt produkálva.
A bocsások közül Szöllősi Gyöngyi és Rácz József is bemutatkozott egyéniben, itt a második-harmadik divízióban, párosban pedig az első vagy a második divízióban folytathatják majd.
A kosárlabda válogatott 6 mérkőzésből 4-et megnyert, 67%-os teljesítménnyel a 2. divízióba került, ahol majd Új-Zélanddal, Szlovéniával és Ausztráliával mérkőzhet meg.
Az egyesített labdarúgó csapat is jól kezdett, döntetlent játszott Thaifölddel és 5-0-ra legyőzte a mongolokat. A teniszezők mezőnyében szenzációsan játszott Sárosi Balázs, aki első lett csoportjában. Kelemen Zsombor és Cservenka István egyaránt a második helyen végzett saját divíziós csoportjában, Keresztesi Alexandra pedig a harmadik pozícióban fejezte be szereplését a kvalifikációban. Gubacsi Zsófia, korábbi profi játékos, WTA-tornagyőztes teniszező a helyszínen drukkolt a sportolóknak.
Latinovics Lívia és Juhász Szebasztián is kitett magáért a tornacsarnokban. Mindketten szépen mutatták be gyakorlataikat. Lívike magas pontszámot kapott a bíróktól gerenda és talaj produkciójára is. Két nap alatt megállapíthattuk, hogy erős vegyespárosunk van tollaslabdában. Demeter Judit és Csonti Mihály remekül játszik együtt, de egyéniben is megcsillogtatták tudásukat. A kerékpárosok: Varga Mónika, Kovács Dániel és Jakab István a megnyitó napján is a versenypályán küzdöttek, a 2 km-es táv divízionálásban.
Görkorcsolyában a váltók próbálhatták ki a csúszósnak mutatkozó pályát. Reméljük a fő versenyek idejére a szervezők javítanak a körülményeken.
Már mindenki nagyon várja a színpompásnak ígérkező megnyitó ünnepséget, ahol teltház és szeretetteljes fogadtatás várja majd a 190 országból érkező mintegy 7500 sportolót, köztük a piros-fehér-zöld ruhában tündöklő 86 fős magyar delegációt is!

Hajrá Magyarország!

Hajrá magyar sportolók!

A képre kattintva elérhető az eddigi összes képgaléria, mely a versenyek Host Town program alatt készült.

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?