A zárónap is remek eredményeket hozott a magyar delegáció számára Abu Dahbiban és Dubajban is.

Kezdőlap » Abu Dhabi 2019 » A zárónap is remek eredményeket hozott a magyar delegáció számára Abu Dahbiban és Dubajban is.

Közzététel dátuma: 2019-03-20.

A Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon az atléták kezdték meg az aranyérmek gyűjtésének sorát. Lakatos Márió 800 m-es síkfutásban, Csernai Alexandra és Huzlinger István pedig egyaránt a 800 m-es gyalogló táv döntőjében érkezett be elsőként a célba.
A kerékpárosok mezőnyében, az 1000 méteres szám időfutamainak során Varga Mónika és Kovács Dániel is a legjobbnak bizonyult kategóriájában. Látványos helyszínen, a városi Forma I-es pályán élhették át mindketten győzelmüket.
Megvédte címét a kosárlabda válogatott, amely a 4 évvel ezelőtti Los Angeles-i sikerhez hasonlóan ismét megnyerte divízióját. Galambos Zsolt szakágvezető csapata a döntőben 33-29-re győzte le Japánt és lett aranyérmes.
Az ezüstérmek sorát gyarapította a Szöllősi Gyöngyi-Rácz József bocsa vegyespáros. A teniszezőknél Kelemen Zsombor egyesben, az úszóknál Bérczi Zsófia 100 méter mellen, és a 4X50 m-es gyorsváltó is az előkelő második helyen fejezte be szereplését.
A nap egyetlen bronzérme a tollaslabdázó Demeter Judit nevéhez fűződik, aki az első szettet elveszítette orosz vetélytársával szemben, azt követően azonban gyors és hatékony ütésekkel, az ellenfél gyengébb fonákjátékát kihasználva nyerte meg pontjait és
összesítésben 2-1-re a helyosztót.

Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók világeseményén 190 ország, 7500 versenyzője vett részt 6 napon keresztül.
A 62 sportolóból álló magyar csapat figyelemreméltó teljesítményeket bemutatva 32 arany, 26 ezüst és 10 bronzérmet szerzett.

A befejező nap hősei:
6 arany, 4 ezüst, 1 bronz, 1 db 5. hely

atlétika (Dubaj)
arany Lakatos Márió 800 m-es síkfutás
arany Csernai Alexandra 800 m-es gyaloglás
arany Huzlinger István 800 m-es gyaloglás

bocsa (Abu Dhabi, ADNEC)
ezüst Szöllősi Gyöngyi-Rácz József vegyes páros

kerékpár (Abu Dhabi, Yas Island)
1000 m
arany Varga Mónika
arany Kovács Dániel

5.hely Jakab István

kosárlabda (Abu Dhabi, ADNEC)
arany Magyarország-Japán 33-29

tenisz (Abu Dhabi, Sport Council)
ezüst Kelemen Zsombor

tollaslabda (Abu Dhabi, ADNEC)
bronz Demeter Judit

úszás (Dubaj)
ezüst Bérczi Zsófia 100 m mell
ezüst 4×50 m-es gyors váltó:
Rácz Bálint- Szilágyi Zsanett-Rauch Róbert- Jenei Zoltán

Az alábbi képre kattintva megtekinthetőek az elmúlt versenynapok galériái.

 

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?