36 nap múlva rajt Abu Dhabiban és Dubajban a Világjátékokon!

Kezdőlap » Abu Dhabi 2019 » 36 nap múlva rajt Abu Dhabiban és Dubajban a Világjátékokon!

Közzététel dátuma: 2019-02-06.

A következő hetekben bemutatjuk a 14 sportág magyar indulóit, felkészítőit!
Ezúttal a kerékpár sportág indulóit ismerhetik meg!

Varga Mónika (Horizont SE- Szigetvár)

Az életének minden pillanatát kitölti a kerékpározás iránti szeretet. Elkötelezte magát a sportág mellett és mindent megtesz a siker elérése érdekében. Nem számít hideg, meleg, eső, szél a célja elérése érdekében csak teker-teker és teker. Mindig első szeretne lenni a versenyeken. Egy jellemző mondat, amit az előző Világjátékok óta folyamatosan hangoztat és reméljük Abu Dhabiban be is következik. „ Szeretnék győzni, 1 mp-vel vert meg az orosz sportoló. Most én szeretném az aranyat.”  Hazai szinten megszámlálhatatlan országos bajnoki aranyérnek büszke tulajdonosa, de a nemzetközi versenyekről is hasonlóan eredményesen érkezik haza, mindig kerül érem a nyakába. Igazi sportember, pályafutása, edzésmunkája példaértékű lehet mindenki számára.

 

Kovács Dániel (Napsugár SE- Nagykőrös)

Hosszú évek óta teljesen elkötelezett a kerékpársport iránt. Az edzéseken nagyon koncentrál, odafigyel minden apró jelre, és igyekszik megtenni mindent annak érdekében, hogy jobb teljesítménye legyen és megnyerje a versenyt. Jelenleg mindent a Világjátékoknak rendel alá és úgy készül, hogy olimpiai bajnok legyen márciusban. Nagypapájának (aki sajnos már elhunyt) tett ígéretét szeretné megvalósítani azzal, hogy Abu Dhabiban ott lesz a dobogó első fokán. A kerékpározás mellett nagyon tehetsége színész is, szívesen vállal szerepeket, szaval verseket. Ezt már bizonyította korábban is, például a Sándor-palotában a Köztársasági Elnök Úr előtt, az előző olimpiára utazó csapattagok eskütételénél egy nagyon szép verssel indította útjára a sportolókat. Sok országos bajnokságot megnyert az elmúlt időszakban. De nem csak itthon, hanem külföldön is nagyon szép eredményekkel rendelkezik. Az Antwerpenben megrendezett Európa Játékokon három aranyérmet szerzett, így amelyik számban indult, ott a kontinens legjobbja lett.

 

Jakab István („Küzdj Bátran” SE- Kisléta)

Kisgyermekkora óta  a kislétai Ápoló- Gondozó Otthon lakója. Eleinte az atlétika szakág versenyien vett részt, majd idővel a kerékpár szakágnál is elkezdett versenyezni. Számára a sport, a versenyzés nem „gyerekjáték”, soha nem veszi a felkészülést és a versenyzést félvállról. Nagyon erős benne a versenyszellem, mindig győzni szeretne. Nagyon szeret a versenyek során a sok izgatott „sporttárssal” találkozni, együtt izgulni a rajt előtt és örülni a maga, vagy más sikeréért. Évente több regionális és országos versenyen is indul, melyeken mindig igyekszik a legtöbbet kihozni magából. Számos első, második és harmadik helyezéssel büszkélkedhet.

 

 

 

VEZETŐEDZŐ

Szabó Attila, az MSOSZ kerékpár szakágvezetője

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?