50 nap múlva rajt Abu Dhabiban és Dubajban a Világjátékokon!

Kezdőlap » Abu Dhabi 2019 » 50 nap múlva rajt Abu Dhabiban és Dubajban a Világjátékokon!

Közzététel dátuma: 2019-01-23.

A következő hetekben bemutatjuk a 14 sportág magyar indulóit, felkészítőit!
Ezúttal a tenisz sportág indulóit ismerhetik meg!
Keresztesi Alexandra

Egyesület: Szivárvány SE

Versenyszám: női egyéni és vegyes páros

Szandi 5 éve kezdett teniszezni Hódmezővásárhelyen. A női teniszjátékosok közül kimagaslóan ügyes játékos. Hazánkat még nemzetközi versenyen egyetlen sportágban sem képviselte, így az Abu Dhabi Világjátékok lesz számára az első nemzetközi megmérettetés. A tenisz mellett a kerékpár a másik kedvenc sportja. A Világjátékokon Cservenka Istvánnal indul vegyes párosban.

 

 

 

Kelemen Zsombor

Egyesület: Pillangó SE,

Versenyszám: férfi egyéni és férfi páros

Zsombor kezdőként került be az SO teniszversenyek rendszerébe. Piros, azaz nemzetközi 1-es szinten kezdett, jelenleg pedig az 5-ös (a legmagasabb) nemzetközi szinten teniszezik. Évről évre minden versenyen dobogós helyezést ér el, a 2015-ös Los Angeles-i Világjátékokon a legerősebb divízióban, férfi egyéniben ezüst, míg vegyes párosban Begovics Évával arany érmet szerzett. Abu Dhabiban edzőtársával és barátjával Sárosi Balázzsal indul párosban.

 

 

Sárosi Balázs

Egyesület: Pillangó SE,

Versenyszám: férfi egyéni és férfi páros

Balázs már akkor is jól teniszezett, amikor édesapja egy újságban olvasott a Magyar Speciális Olimpia Szövetség teniszversenyeiről. Sebestyén Kata szakág vezetővel egyeztetve kezdtek el SO tenisz versenyekre járni, ahol nemcsak új barátokat, de új motivációt is szerzett tenisz tudásának fejlesztéséhez, hiszen a Speciális Olimpia Mozgalom által fiatal kora ellenére Abu Dhabiban már második alkalommal képviseli hazánkat nemzetközi versenyen. 2016-ban a Magyar Tenisz Szövetség az Év Speciális Olimpikonjának választotta. Jelenleg pedig az UNIQA Sportnagykövete. Abu Dhabiban edzőtársával és barátjával Sárosi Balázzsal indul párosban.

 

Cservenka István

Egyesület: Életfa SE

Versenyszám: férfi egyéni, vegyes páros

István rutinos és képzett játékos. Számos Speciális Olimpia tenisz versenyt nyert az elmúlt években, a legerősebb divízióban. Számos alkalommal volt a verseny legjobb játékosa. Először 3 évvel ezelőtt képviselte hazánkat nemzetközi versenyen Németországban, ahol a második legerősebb divízióban ezüst érmet nyert. Nagyon szeret dolgozni, nemcsak a teniszpályán, de a munkahelyén is. A Világjátékokon életében először versenyez vegyes párosban, ahol Keresztesi Alexandrával indul.

 

 

Vezetőedző:

Orbán-Sebestyén Katalin

szakágvezető

Sports Advisor – Tennis (SO Europe/Eurasia)

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?