46 nap múlva rajt Abu Dhabiban és Dubajban a Világjátékokon!

Kezdőlap » Abu Dhabi 2019 » 46 nap múlva rajt Abu Dhabiban és Dubajban a Világjátékokon!

Közzététel dátuma: 2019-01-27.

A következő hetekben bemutatjuk a 14 sportág magyar indulóit, felkészítőit!
Ezúttal a kosárlabda sportág indulóit ismerhetik meg!

Velkei István (1990.03.09.) (Hársfa Egyesület Budapest)

István közel 18 éve szerepel az MSOSZ versenyrendszerében. Megbízható, aki mindent alárendel a kosárlabdának. Szerepelt Rómában 2006-ban az SO Ifjúsági Európa Játékokon, a 2008-as törökországi kosárlabda EB-n, a 2011-es athéni Nyári Világjátékokon és a Los Angeles-i Világjátékok olimpiai bajnoka. Mindig lehet rá számítani, és mindig a maximumot nyújtja. A csapatban irányító, bedobó posztot tölt be.

 

 

 

 

 

Nagy Lajos (1979.11.13.) (Mocorgó KSZSE Ivánc)

Az Ivánci Mocorgó KSZSE sportolója. Edzésmunkája kifogástalan, feladatait precízen, nagy figyelemmel oldja meg. A csapat kiemelkedő tudású játékosa, de példamutató a csapatjátéka is. A csapata vezéregyénisége, a játék minden elemére kiterjedő tudással rendelkezik. Résztvett a 2010-es Európa Játékokon, a 2011-es és a 2015-ös Világjátékokon. A csapatban bármilyen szerepet be tud tölteni mezőnyposztokon, de a gyűrű alatti játék sem idegen számára.

 

 

 

 

Prácser Roland (2001.10.17.) (Kőszeg-Wink PSC Kőszeg)

9 éve kosárlabdázik a Kőszeg-Wink PSC-ben. Öt éve jár a Szombathelyi Ifjú Sólymok kőszegi edzéseire is heti két alkalommal, hogy minél jobban el tudja sajátítani a kosárlabda fortélyait. Fiatal kora ellenére nagyon ügyes, szorgalmas, tehetséges. 190 cm feletti magassága nagy segítség csapatának mind támadásban mind védekezésben. A csapatban center szerepet tölt be. Ez lesz már a második szereplése Világjátékokon.

 

 

 

 

Hőbenreich Zsolt (1996. 03. 08.) (Hársfa Egyesület Budapest)

Az új generáció egyik tehetséges alakja. Minden edzésen ott van, és minden edzést komolyan vesz. Alapembere lehet a Világjátékokra utazó magyar válogatottnak. A csapatban irányító, bedobó szerepet tölt be. Újonc lesz Abu Dhabiban.

 

 

 

 

 

 

Benhart Dávid (2002.06.06) (Kőszeg-Wink PSC Kőszeg)

6 éve kosárlabdázik, a Kőszeg-Wink PSC-be négy éve került. A kőszegi intézményben edz rendszeresen, valamint a Kőszegi Sport Egyesület integrált tréningjeit is látogatja. Kitartó, edzésmunkája, szorgalma, magassága révén az első divíziós kőszegi együttes meghatározó, kezdő játékosává vált. Testalkata, ruganyossága, ütemérzéke nagy segítség csapatának. Világjátékokon még nem vett részt. A csapatban bedobó, center poszton játszik.

 

 

 

 

Farkas Beatrix Erika (1985.11.12.) (Kőszeg-Wink PSC Kőszeg)

18 éve kosárlabdázik a Kőszeg-Wink PSC-ben. A kőszegi intézményben edz rendszeresen, valamint a Kőszegi Sport Egyesület integrált tréningjeit is látogatja. 13 éve emblematikus alakja az MSOSZ kosárlabda szakágának. Rutinos sportoló, lány létére a csapattársai hallgatnak rá, irányítja, segíti őket. A kőszegi csapat egyik legjobb játékosa hosszú évek óta, a játék minden elemére kiterjedő tudással rendelkezik, vezéregyéniség. A csapatban irányító, bedobó szerepet tölt be. 11 évvel ezelőtt indult már Világjátékokon, ahová tartalékos sportolóként került ki. Európa Játékokon és Európa-bajnokságon viszont szerepelt már.

 

 

 

Varga Szabolcs József (2003.12.10.) (Kőszeg-Wink PSC Kőszeg)

A csapat legfiatalabb tagja. Általános iskolás, végzős tanuló. 6 éve kosárlabdázik a Kőszeg-Wink PSC-ben. A kőszegi intézményben edz rendszeresen, valamint a Kőszegi Sport Egyesület integrált tréningjeit is látogatja. II. divíziós játékosként kezdte, de példaértékű edzésmunkája, teljesítménye alapján ma már az első divíziós kőszegi csapat alapemberének számít. Magassága, labdaérzéke mind előnyt jelent a pályán. Világjátékokon még nem vett részt. A csapatban bedobó poszton játszik.

 

 

 

 

 

Csuti Norbert (1999.08.10.) (Hársfa Egyesület Budapest)

Norbi 5 évvel ezelőtt kezdett a SOFI-ban kosárlabdázni. 2016 őszén került a Hársfába. Azóta nagy alázattal, lelkesedéssel dolgozik az edzéseken. Nagy vágya volt, hogy kijuthasson a Világjátékokra. A csapatban bedobó szerepet tölt be. Világjátékokon még nem vett részt.

 

 

 

 

 

 

Dudás Dávid (1999.09.29.) (Kőszeg-Wink PSC Kőszeg)

Nyolc éve kosárlabdázik a Kőszeg-Wink PSC-ben. A kőszegi intézményben edz rendszeresen, valamint a Kőszegi Sport Egyesület integrált tréningjeit is látogatja. Kezdetben II. divíziós csapatban játszott, de évek óta az I. divíziós kőszegi csapat kezdő játékosa. Segítőkész, jószívű, erős testalkatú játékos. Világjátékokon még nem vett részt. A csapatban bedobó poszton játszik.

 

 

 

 

 

Szűcs Sándor (1997.07.06.) (Hársfa Egyesület Budapest)

Korábban a SOFI-ban játszott, a Hársfa Egyesületben a komolyabb edzésekhez is alkalmazkodott. Edzésmunkája maximális. A csapatban irányító szerepet tölt be. Újonc lesz Abu Dhabiban. Világjátékokon még nem vett részt.

 

 

 

 

 

 

Vezetőedző:

 

Galambos Zsolt, az MSOSZ kosárlabda szakágvezetője

 

 

 

 

 

 

 

Edző:

 

Barabás Krisztián, az MSOSZ kosárlabda szakágvezető-helyettese

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?