A tapasztalatszerzésen volt a hangsúly!

Kezdőlap » Hírek » A tapasztalatszerzésen volt a hangsúly!

Közzététel dátuma: 2018-10-26.

Katalán Játékokat nyertek a padlóhokisok!

A Világjátékokat tekintve az egyik legsikeresebb sportágunkat képviselő padlóhoki válogatott legutóbb Andorrában bizonyult a legjobbnak a Katalán Nemzeti Játékokon.

Kilenc csapat vett részt a tornán, az együttesek két csoportban, egy ötfős erősebb és egy négyfős divízióba lettek besorolva. Mi természetesen az erősebbikben kaptunk lehetőséget a bizonyításra. A válogatottak körmérkőzést játszottak a csoporton belül, rájátszás nem volt, az elért eredmények alapján alakult a tabella. Csapatunkban a Kőszeg-Wink PSC 7, az ajkai Bakony Tömegsport Egyesület 4 játékossal képviseltette magát.

Pintér István szakágvezető elmondta: „Andorra fővárosában Andorra La Vellában volt a megnyitó, abban a stadionban, ahol a magyar labdarúgó válogatott történelmi vereséget szenvedett. A meccseinket La Seu d’ Urgellben játszottuk, nekünk szokatlan 40×20 méteres pályán, 9×3 perces mérkőzéseket bonyolítottak le, kölcsönbotokkal léptünk pályára, mert a mi eszközeink még úton voltak valahol, ugyanis leszálláskor vettük észre, hogy elkeveredtek a reptéren.”

Eredményeink:

SO HUNGARY – TEB (Barcelona) 16-1

Az első és a második 3 percben még akadozott a játék, de aztán a harmadikban megindult a gólgyártás.

CLUB HOGUEI RIPOLLET (Katalán) – SO HUNGARY 1-3

Dzsungelvédekezéssel, ellentámadásokkal, de megtaláltuk az ellenszert a katalán gárdával szemben.

SO HUNGARY – SO CASTILLA LEON 6-0

Itt már megszoktuk a pályaméretet, a „dzsungelharcot”, magabiztos játékkal sima győzelmet arattunk.

 

 

SO MADRID A LA PAR – SO HUNGARY 14-0

A 6. perc után kiderült, hogy megnyerjük a meccset, egyben a tornát. Örömjáték következett (Gerzson mezőnyjátékosként debütált, 4 gólt ütött.) A srácok önfeledten ünnepeltek.

Pintér István így értékelt a tornát követően: „Ez a siker is megerősítette, hogy életben kell tartani a nehézségek ellenére is ezt a szakágat. Azt hiszem, az SO történetében is példátlan, hogy az 1996 óta létező padlóhoki sportág minden nemzetközi megmérettetésről (kivétel 2001, Alaszka Világjátékok, IV. hely) a legerősebb divízióban szerez rendre aranyérmet. A fiúk megjelenésükkel, viselkedésükkel és a mutatott játékukkal tovább öregbítették a magyar SO mozgalom hírnevét.”

 

Szívből gratulálunk a játékosoknak:

Kajdi Dávidnak, Meiczinger Máténak, Varga Milánnak, Zelenák Balázsnak, Károlyi Szabolcsnak, Sperl Armandnak, Gerencsér Gábornak, Kurucz Ádámnak, Károlyi Andrásnak, Dénes Kristófnak, Vígh Alexandernek,

valamint a szakágvezető Pintér Istvánnak, az edző Németh Istvánnak és a delegációvezető Hammerné Gusztics Magdolnának

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?