Valódi inklúzió Szegeden a Napfény kupa görkorcsolya versenyen

Kezdőlap » Abu Dhabi 2019 » Valódi inklúzió Szegeden a Napfény kupa görkorcsolya versenyen

Közzététel dátuma: 2018-09-17.

Európa bajnok bronzérmes görkorcsolyázó segítette az Abu Dhabi Nyári Világjátékokra készülő speciális görkorcsolyázókat

Szeptember 15.-én Szeged adott otthont a Napfény kupa görkorcsolya és záró GP futamnak, mely integrált versenyként az Abu Dhabi Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra (2019.március 8-22) készülő Speciális Olimpia görkorcsolya válogatott csapat felkészülését szolgálta. Harmadik alkalommal nyílt lehetőség (Dóm kupa, Kelet Európa Kupa), hogy tanulásban-, értelmileg sérült és autista speciális görkorcsolyázók adaptált, segítő környezetben együtt versenyezhettek ép társaikkal.
Köszönjük a versenyt szervező Svitelj Mártinak a szegedi Korcsolyázó Diáksport Egyesület elnökének és Lugosi Lászlónak a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség elnökének támogatását, mely révén megvalósulhatott a valódi inklúzió. Az 1000 méteres távon a Tornádó Team, Szeged Európa bajnok bronzérmes görkorcsolyázója Bíró Hanna és Urbán Bogi segítette speciális sportolóinkat, Garzó Erika edző szakmai tanácsai alapján.
Versenyzőink a junior A, B, D és felnőtt kategóriákban versenyezve, időeredményeiket megjavítva, 1. és 2. helyezéseket szereztek. Köszönet Szegednek, a szervezőknek, a bíróknak, az edzőknek, a versenyzőknek, a családtagoknak a szurkolásért, a csodás fényképekért, a finom gulyásért és a kedves fogadtatásért!
Az SO görkorcsolya csapat versenyzői: Mayer Babó, Bartha Betti, Surnyák Viki, Barna Lacus, Péter Dávid, Jobbágy Józsi, Nagy Jóci, Szabó Erik (SO- Bp.18. SOFI Életjel Alapítvány), Al-Yassin Mustafa, Hocza Robi (SO-Bp. 9. FKOAI, Ferencvárosi Szabadidő SE).
SO edzői: Miklósné Malek Erzsébet SO görkorcsolya szakágvezető, Dombóvári Szilvia szakágvezető helyettes és Csorba Zoli segítő.

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?