Vidéki fellegvárban edzettek a tornászok

Kezdőlap » Abu Dhabi 2019 » Vidéki fellegvárban edzettek a tornászok

Közzététel dátuma: 2018-08-28.

Bő fél évvel az Abu Dhabi Világjátékok előtt Hajdú László szakágvezető és Salamonné Szabó Éva szakágvezető helyettes irányításával a dunaújvárosi csarnokban csiszolta tudását Latinovics Lívia és Juhász Szebasztián csapattag, valamint Tercsi Barbara és Depner Thomas tartalék versenyző.

Július 3. és 5. között napi 5 órát edzett a kis csapat, délelőtt- délutáni bontásban. Minden edzésen különös hangsúlyt fektettünk:

– a sokoldalú bemelegítésre és mozgásképzésre;

– a mozdulatok pontos kivitelezésére;

– a tornászos tartás csiszolására.

Mindennap a felkészülés része volt a szereken való munka, a fizikai képzés, valamint nyújtás. A szereken elemek gyakorlásával kezdtünk, majd gyakorlat részek, végül a teljes verseny gyakorlatok pontos kivitelezése volt a cél. Mindezt különböző rávezető gyakorlatokkal segítettük elő.

Nagy hangsúlyt fektettünk azokra a szerekre, melyek nincsenek a saját tornatermeinkben.

Július 6-án már csak délelőtt edzettünk, így elsősorban azokon a szereken dolgoztunk, amelyeken saját tornatermeinkben nincs lehetőség.

Nagyon hasznos és eredményes volt ez a hét. Szuper körülmények, kemény, fárasztó volt a munka, de megérte! Minden sportoló edzésről-edzésre fejlődött valamiben.

A lényeg, hogy önmagához képest mindenki fejlődött! Sportolóinknak komoly motivációt jelentett, hogy láthatták edzeni a Dunaferr tornászait, valamint az is, hogy egymás teljesítményét is figyelhették, és próbálhatták túlszárnyalni.

A közös edzések, a kellemes étkezések, a csendes pihenők alatti beszélgetések, játékok, a séták, a fagyizás, igazi kis csapattá kovácsolták ezt a négy tornászt.

 

A heti értékelés után némelyikük könnyes szemmel, ölelkezve búcsúzott.

Köszönjük:

-Kocsis Andrea szakágvezető helyettes, Salamon Angéla és Salamon Zalán segítségét;

-Az MSOSZ anyagi támogatását;

-A Dunaferr Tornaszakosztály vezető edzőjének, Trenka Jánosnak, és a teljes edzői gárdának a lehetőséget, hogy ilyen ideális körülmények között készülhettünk Abu Dhabira!

 

 

Szöveg:

Hajdú László szakágvezető

és

Salamonné Szabó Éva  szakágvezető  helyettes

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?