Egészségre és toleranciára nevelés – kerékpártúra a Káli-medencében 

Kezdőlap » Hírek » Egészségre és toleranciára nevelés – kerékpártúra a Káli-medencében 

Közzététel dátuma: 2018-06-10.

Kilencedik alkalommal teljesítették a sportolni vágyók a Káli-medence Kerékpártúrát, amely a tolerancia jegyében a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Theodora Alapítványa szervezésében valósult meg.

Az esemény vendégeiként hívták a Magyar Speciális Olimpia Szövetség résztvevőit is. A kezdeményezés idei programja 100 érdeklődőt vonzott, akik együtt kerékpározták végig a páratlan szépségű Balaton-felvidéki útvonalat. 

DCIM105GOPRO

A már hagyománynak számító júniusi kerékpártúrát kilencedik alkalommal tekerhették végig az érdeklődők és a sportolni vágyók. A Szentkirályi–Kékkúti Ásványvíz Kft. Theodora Alapítványa által szervezett túrára vendégül hívták a Magyar Speciális Olimpia Szövetség jelentkezőit is. A biciklitúra célja, hogy ép és sérült fiatalok együtt sportolhassanak a szabadban, a csodálatos Káli-medencében kijelölt útvonalon.

A rajt idén is a kékkúti üzemtől indult, ahol a Révfülöpi Általános Iskola tanulói és tanárai, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség kerékpár szakágának versenyzői, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. dolgozói, valamint helyi lakosok és érdeklődők gyülekeztek. Az 55 km-es kerékpártúra útvonala ezúttal is a Káli-medence legszebb településeit érintette. A szervezők a Kékkúti Önkormányzat udvarán 15:00 órától várták a leggyorsabban célba érkezőket, és miután minden kitartó résztvevő befutott, egy közös késői ebéddel zárták a programot.

„A program sikerességét számunkra az mutatja, hogy évről évre mennyien csatlakoznak hozzánk. Vannak, akik hagyományőrzően mindig jelentkeznek és persze minden évben új résztvevők is rajthoz állnak, ezzel is erősítve a mezőnyt. Az aktív, sportos életmód népszerűsítése mellett örömmel tölt el, hogy lehetőséget biztosítunk sérült és ép emberek együttes kikapcsolódására” – mondta el Szabó Balázs, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. vállalati kapcsolatok igazgatója és a Theodora Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?