TORNA SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS

Kezdőlap » Beszámolók » TORNA SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS

Közzététel dátuma: 2017-07-07.

A SPORT XXI. PROGRAM keretében rendezett képzésen kb. 20 edző és 50 utánpótlás korú ép lány tornász vett részt. 2017.június 19-23-ig a MAGYAR TORNASZÖVETSÉG jóvoltából torna szakmai továbbképzésen vettem részt Szegeden egyik tanítványommal, a 14 éves, tanulásban akadályozott Latinovics Líviával együtt.

Fantasztikus lehetőség volt mindkettőnk számára, hisz kiváló szakemberektől tanulhattuk a torna sportág legkorszerűbb ismereteit – én edzőként, Livike pedig sportolóként.

Hétfőn és pénteken egy-egy, kedd-szerda-csütörtökön két-két edzésen vettünk részt, napi 3-4,5 óra időtartamban. Lukács József a képzés szakmai irányítója; valamint Jordanov Zoltán és felesége – mindhárman a szakma kiválóságai – elméleti és gyakorlati szinten is mindent megtettek, hogy átadják tudásukat. Megismertük az alapok elsajátításához szükséges legkorszerűbb edzésmódszereket, segédeszközöket; valamint a test-tudat-teszt gyakorlatanyagát.

Az edzések keretein belül megvalósult képzés mellett, többször volt lehetőségünk szakmai eszmecserére is.

A továbbképzés mottója: TORNA=ÖRÖM, valamint „NINCS KOMPROMISSZUM”, ami azt jelenti, hogy mindig a tökéletes végrehajtásra törekszünk. Minden edzés ezen szempontok figyelembevételével zajlott.

Bár az edzések mellett kevés szabadidőnk maradt, azért volt lehetőségünk másik egyesületek delegációival gyönyörködni a belvárosban, illetve ellátogattunk a Szegedi Vadasparkba is.

Összegzésképpen elmondhatom, hogy több szempontból is rendkívül hasznos volt számunkra a Szegeden eltöltött öt nap:

– A kiváló, maximálisan elhivatott szakemberektől rengeteget tanultam.

– Lívia láthatta, hogy a többi (ép) kislány milyen keményen edz, így ő is ezt a mintát követte még akkor is, amikor nagyon fárasztó volt.

– Az intenzív edzéseknek köszönhetően látványosan fejlődött, volt sikerélménye.

Az ép tornásztársak és edzőik nemcsak befogadták, de meg is szerették Livikét, aki a tábor végén több kislánytól még ajándékot is kapott.

 

Köszönöm szépen mindenkinek, aki segítette, illetve lehetővé tette, hogy részt vegyünk ezen a szakmai továbbképzésen: Dr. Magyar Zoltánnak – a MATSZ elnökének; Guczoghy Györgynek – a képzés szervezőjének, Lukács Józsefnek – a továbbképzés szakmai irányítójának, a Jordanov házaspárnak – a képzés szakmai segítőinek, Dr. Jády Györgynek – az MSOSZ országos sportigazgatójának, Hajdú Lászlónak – az MSOSZ torna szakág vezetőjének, valamint a helyszínen lévő edző kollégáknak, helyi koordinátornak!

 

Salamonné Szabó Éva

testnevelő-edző-gyógypedagógus

„Mozdulj Diák” DSE – Dunaújváros

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?