Országos torna verseny

Kezdőlap » Beszámolók » Országos torna verseny

Közzététel dátuma: 2017-04-20.

2017. április 1-2-án került megrendezésre a Magyar Speciális Olimpia Szövetség torna szakágának idei első versenye, ami egy országos verseny volt.

 Hagyományainkhoz híven versenyünket a Budapest Honvéd tornacsarnokában tartottuk, ahol 5 csapat képviseltette magát, az Irmák SE Csobánka, Eger Integra Agria, Darvastó DASZ SE, Dunaújváros Mozdulj Diák DSE és a budapesti Életjel Alapítvány. Legnagyobb örömünkre a Honvéd egy szinte teljes körű felújításon esett át, ezért amikor beléptünk az ajtón, az első utunk az öltözőkbe és mosdókba vezetett, hogy minél előbb birtokba vehessük a tornaszereket, amik szintén újak voltak. Összesen 36 versenyző lépett a szerekhez. Közülük 1 sportoló súlyos betegségéből felépülve mutatta be gyakorlatait és mindjárt 3 arany és 2 ezüstéremmel tért vissza. Köszönthettünk új tornászt is, aki szintén bezsebelt 1 aranyérmet 2 ezüstöt és 3 bronzérmet is.

A tornászok 2 szinten és 3 divízióban küzdöttek az érmekért és a helyezésekért.

 Miután megcsodáltunk mindent, kezdtünk ráhangolódni a versenyre, ahol a szombati divizionáló gyakorlatok bemutatása után, vasárnap a döntők következtek. Sportolóink felkészülten, pontosan, lelkesen tornáztak, mindenki legjobb tudása szerint próbált helyt állni, ez sikerült is, nagyon szép gyakorlatokat láthatott a közönség. A vasárnapi döntőkre a sportolók még egy lapáttal rátettek az addigi teljesítményükre, ez a döntős pontszámaikon is meglátszott. 2 divízióban és 2 szeren is 1illetve 2 tized döntött az aranyérem sorsáról.

A verseny nagyon jó hangulatban zajlott, az eredményhirdetés után kivétel nélkül mosolygós, büszke arcokat láthattunk.

A Budapest Honvédnak ismét köszönettel tartozunk, hogy szakágunk már szinte otthonának tekinti a termet, immár sok éve, reméljük, még sokáig így lesz.

Külön köszönet a Magyar Torna Szövetségnek és Guczoghy Györgynek, hogy rendelkezésünkre bocsájtott egy felemáskorlátot, amit használhattunk.

Köszönjük szépen!!

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?