Irány Ausztria, alig egy hónap múlva rajt a Világjátékokon!

Kezdőlap » Austria2017 » Irány Ausztria, alig egy hónap múlva rajt a Világjátékokon!

Közzététel dátuma: 2017-02-07.

A télies, hideg időjárás ellenére jó hangulatú, vidám és sikeres Speciális Olimpia Napot rendezhettünk február 7-én, délelőtt a Városligeti Műjégpálya területén.

Egyre közeledik a Világjátékok rajtja. Alig több mint 30 nappal a világesemény kezdete előtt a sajtó képviselőinek is bemutattuk az Ausztriába utazó, 51 fős magyar csapatot.

A Speciális Olimpia Téli Világjátékok eseményeit március 14. és 25. között rendezik meg Grazban, Schladmingban és Ramsauban. Hazánk színeit 33 sportoló képviseli majd hófutásban, alpesi síben, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és padlóhokiban. 107 ország, 2700 versenyzője között kell helytállniuk a mieinknek. A Műjégpályán és környező területein sportos bemutatókkal vonultak fel a magyar delegáció tagjai, akiket pártfogóként ismert olimpikonok, sportolók kísértek. Köztük volt az Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett, a korábbi olimpikon jégtáncos Hoffmann Nóra, a korábbi sokszoros válogatott jégkorongkapus Szuper Levente, a válogatott sífutó Szabó Milán, az olimpiai ezüstérmes judós Ungvári Miklós, valamint Kállai Ildikó fitnesz világbajnok és Mednyánszki Szilvia kajakos világbajnok. Mindannyian adtak hasznos tanácsokat is a speciális olimpikonoknak, mire figyeljenek és koncentráljanak, hogyan készüljenek a Világjátékokra. A bemutatásnál az MSOSZ óvódás és kisiskolás korú Kölyök Sportolói is közreműködtek, akik a Csalogány iskolából és Kőbányáról érkeztek.

Hangulatfelelős Molnár Mátyás, az M4 Sport TV műsorvezetője köszöntötte a sportolókat, vendégeket, a sajtó képviselőit, konferálta a produkciókat, készítette az érdekes villáminterjúkat.

A speciális olimpikonoknak bíztatást és sok sikert kívánt az MSOSZ elnöke Lengyel Lajos, a MOB tiszteletbeli elnöke Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója Fábián László, valamint a Magyar Edzők Társaságának elnöke Molnár Zoltán és az MSOSZ-t támogató UNIQA Biztosító igazgatósági tagja Polányi Zoltán is, aki a „Tegyük együtt különlegessé 2017-et” című kampányról is beszélt, amely segíti a sportolókat.

A sajtónapra megérkezett Lara és Luis is. Ellátogatott hozzánk a Speciális Olimpia Téli Világjátékok két óriás kabalafigurája, akik alig várták, hogy közös képet készíthessenek a résztvevőkkel. A közös szelfikkel most nemcsak ismerőseik arcára csalhattak mosolyt, hanem akár 5000 euróval is támogathatják a magyar speciális olimpiai csapatot! Sok fotó készült a Városligetben is.

Az osztrák miliőt a pilisvörösvári Donau Power Együttes szolgáltatta. Magyarország első oberkrainer zenekara napjainkban Németország több tartományában turnézik, az egyik legismertebb és legkedveltebb sváb zenekarként. Közös produkcióban lépett fel Csepregi Éva és a diósjenői Gaudate Jelnyelvi Kórus, akik az MSOSZ Himnuszát, a Kézenfogva című dalt adták elő nagy taps közepette. Látványos táncelőadások is színesítették a délelőtt. A balassagyarmati a Ridens Szakképző Iskola tanulóinak Bajor és Napfény táncát is megcsodálhattuk.

Lehetett üzeneteket küldeni a Világjátékokra készülő sportolóknak, a csapatnak. A közösségi oldalon, valamint a Műjégpályán írásban is megtehették ezt a lelkes szurkolók.

Egy megható adományozási procedúrának is a részesei lehettünk a délelőtt folyamán. Ungvári Miklós MSOSZ sportági nagykövet versenyruhát ajándékozott Kovács Mihály „Misu” speciális olimpikon, Világjátékok ezüstérmes judósnak, akinek értékes tárgyai, sportszerei vesztek oda, amikor múlt év végén kiégett családi házuk.

A sajtónapot a Donau Power Együttes rögtönzött kiskoncertje és egy rövid fogadás zárta.

Az Ausztriába készülő magyar delegáció február 27-én a Sándor Palotában, Áder János köztársasági elnök előtt teszi le az ünnepi esküt, majd március 14-én utazik el a Világjátékokra, ahonnan remélhetőleg minél több éremmel érkezik haza március 25-én.

Fotók: Kovács András és Werni Gábor

Austria2017 sajtótájékoztató

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments