VII. Nemzeti Játékok

Kezdőlap » Hírek » VII. Nemzeti Játékok

Közzététel dátuma: 2021-08-27.

Fellobbant a láng, elkezdődött Szentesen a VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékok rendezvénye

Az 55 tagszervezet mintegy 720 sportolója regisztrált a legnagyobb hazai megmérettetésre. A 200 önkéntes segítő és a 40 szervező munkájának köszönhetően egy nagyszerű megnyitó napot tudhatunk magunk mögött. Az ország minden tájáról érkező sportolókat Szentesen a Városháza előtti téren fúvós zenekar és mazsorettek fogadták. Az olimpiai fáklya lángja Diósjenőről a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred közreműködésével megérkezett a Nyári Nemzeti Játékok helyszínére, melynek fellobbanásával kezdetét vette a régóta várt országos megmérettetés 16 sportágban.

Az ünnepélyes megnyitón a résztvevőket elsőként Szabó Zoltán Ferenc, Szentes- és Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere köszöntötte. Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke háláját fejezte ki a házigazdáknak a szíves fogadtatásért és köszönetképpen átadta a Magyar Speciális Olimpia Szövetség zászlaját Antal László ezredesnek, aki a fáklyás futás szervezésében adott segítséget szövetségünknek. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke és az MSOSZ nagykövete megígérte, hogy a legtöbb helyre elviszi a sportolóink jó hírét. Ezt követően Horváth Gyula speciális olimpikon teniszező köszöntötte sporttársait. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese nagyszerű embereknek nevezte sportolóinkat és sok szerencsét kívánt a következő 2 naphoz. Schmitt Pál volt köztársasági elnök szívélyes szavakkal szólt a csapatokhoz, méltatta az erőfeszítést, a kitartást és a sport szeretetét, amelyet több évtizede tapasztal a fogyatékkal élő embereknél.

Szentes Város Gondozási Központja hangulatos ünnepi műsora után a sportolóink által már jól ismert énekesek és együttesek fellépése következett. Az Animal Cannibals zenekar és DJ Dominique fergetegese hangulatot varázsoltak az Erzsébet térre. Csepregi Éva dalait a több száz sportoló együtt énekelte. 10 órakor az SO himnusszal, a Kézenfogva élsz c dallal a megnyitó ünnepség befejeződött.

A sportolók elfoglalták szálláshelyeiket és lélekben már az első versenynapra készülnek, amikor minden erejüket összeszedve megmutathatják mire képesek. Az MSOSZ jelszava most is érvényes: „Engedd, hogy győzzek, de ha nem győzhetek, csak hadd küzdjek bátran!” Ugyan az előrejelzések szerint az idő hűvösebbre és esősebbre fordul, a sportolók elszántságában nem lesz hiány. 

A VII. Nemzeti Játékok fotóalbuma megtalálható az alábbi képre kattintva:

 

Szöveg: Békéssy Klára

Fotó: eM. Soós György

 

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?