Fesztivál volt már az 1. versenynap is a Nemzeti Játékokon 

Kezdőlap » Hírek » Fesztivál volt már az 1. versenynap is a Nemzeti Játékokon 

Közzététel dátuma: 2021-08-28.

Borús, esős, szokatlanul hűvös időre ébredtek a sportolóink, de mindenkit fűtött a versenyláz. Eseményekben nem volt hiány az első versenynapon.

Délelőtt a MATP (mozgásélmény) versenyszámait két olimpiai bajnok is végig nézte, sőt a részvételért járó kis ajándékot országunk hírességeitől vehették át. Fábián László és Növényi Norbert talán a Nemzeti Játékok legmeghatóbb pillanatainak voltak tanúi ezen a különleges bemutatón, amelyet a legelesettebbek számára létesítettek.

A legizmosabb sportolók versenye, az erőemelés is befejeződött pénteken. A vastag nyakakat érmek és szalagok fonták át.

A Szegeden megrendezett görkorcsolya versenyt a hirtelen zorddá váló időjárási viszonyok miatt a szabadtérről zárt térbe kellett áthelyezni. A hangulat ennek ellenére igazán fesztiváli volt.

Bár a tenisz sportág versenyzői is átvehették a játékok érmeit, szombaton még egyesített páros bemutatót is tartanak.  A judosok is különleges bemutatóval várják a sportág iránt érdeklődőket. A KATA egy sajátos formagyakorlat, amely az egyesített sport keretében zajlik.

A többi sportágban megtörténtek az osztályba sorolások, bár néhány érem már gazdára talált, az igazi éremeső azonban szombatra várható.

Antal László ezredes, a 37.II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka a Nemzeti Játékokon legnagyobb létszámmal megjelent egyesületnek egy szép kupát adott át az Olimpiai Faluban felállított színpadon. A Hársfa egyesület elnöke, Galambos Zsolt örömmel tartotta a magasba a ragyogó serleget, hiszen a díj őket illette meg.

Az Olimpiai Falu délután megtelt, hiszen rengeteg program várta a résztvevő sportegyesületeteket. Az ilyenkor szokásos egészségügyi szűrővizsgálatokon kívül „Ismerd meg Szentest” turisztikai vetélkedővel és különféle kézműves, valamint kreatív programokkal szórakoztatták a szervezők a szabadidővel rendelkező SO sportolókat. Aki kitartó volt, ajándékcsomagot is kapott.

Illés István rendőr alezredes, kurátor, a Nemzetek Biztonságáért Közalapítvány Alapítvány játékának eredményét hirdette ki. Beszédéből kiderült, hogy az eddig eltelt 2 nap alatt teljesen a szívébe zárta a Magyar Speciális Olimpia Szövetség kicsi és nagy versenyzőit.

A színpadon a Gesztenyeliget Otthon Derekegyházi Ápoló Otthona és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza, Fogyatékkal Élők Otthona Csongrád-Kisrét produkcióit kétszer is visszatapsolták, így Sárközi Anitának már nem volt nehéz dolga, hiszen a hangulat adott volt, de azt régi kedves ismerősünk képes volt még fokozni. Galambos Péter zárta egy szál gitárral az estét. Peti, kosárlabda szakágvezetőnk tehetséges fia. Őt is hamar befogadta a nagy SO családba a lelkes hallgatóság.  Szombaton folytatódik a Speciális Olimpia szentesi versenysorozata, amelyről tudósítunk majd. Várhatóan sokaknak kemény napjuk lesz, de remélhetően sikeres. A hangulat viszont mindenkinek garantált, hiszen együtt vagyunk, nagyon sokan végre.

A megnyitóról készült videó az alábbi linken érhető el:

Készítette: Kovács András

Az első napi összefoglaló az alábbi linken tekinthető meg:

A VII. Nemzeti Játékok fotóalbuma az alábbi képre kattintva érhető el:

Szöveg: Békéssy Klára

Fotó: eM. Soós György, Kovács András, Békéssy Klára

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?