Rajt az országos kiemelt speciális kosárlabda bajnokságban

Kezdőlap » Hírek » Rajt az országos kiemelt speciális kosárlabda bajnokságban

Közzététel dátuma: 2020-10-19.

MKOSZ-MSOSZ 2020/2021

Így értékelte a látottakat Zsolt Galambos szakágvezető:
“Végre eljött a lehetőség a várva-várt bajnokság lebonyolítására. A Bp. Honvéd, Simon János kosárlabda csarnokában került megrendezésre a sportrendezvény, amelyen sajnos a két rutinos Vas-megyei csapat, a COVID járvány miatt zárlat alá helyezett ivánci Mocorgó KSZSE és a kőszegi Wink PSC együttese hiányzott.


A két nagyágyú hiánya kicsit rányomta a bélyegét a színvonalra, de öröm, az ürömben, hogy újoncokat is avathattunk, ugyanis a Hársfa Egyesület kötelékéhez csatlakozott a körmendi Fogyatékosok Nappali Otthona. A nyáron megtörtént az otthonban dolgozó 14 fő fogyatékkal élő fiatal leigazolása, akik rendszeres edzésekkel, felkészüléssel érkeztek a versenyre.
Az I. divíziót magabiztosan nyerte a Hársfa Egyesület I-es, olimpiai bajnokokat a soraiban tudó alakulata, akik fölényesen verték a győri Staféta DSE-t, és a SOFI Életjel Alapítvány együttesét.
A II. divízióban kiemelkedtek a homoki Bárczi DSE rutinos fiataljai, akik magabiztosan hozták a mérkőzéseiket. Az ezüstérem a Hársfa – Körmendhez került, akik biztató játékkal utasították maguk mögé a Hársfa „Down-csapatát”.


Mindkét divízióban hasonló volt a lebonyolítás, ugyanis a csoportmérkőzések után, az 1.-2. helyezettek rájátszást vívtak az aranyéremért. Mindkét divízióban a rájátszás döntőjében, ugyanolyan simán nyertek a bajnokok, mint a csoportmérkőzéseken.”

Végeredmény:
I. divízió
1. Hársfa Egyesület I.
2. Győr Staféta DSE
3. SOFI Életjel Alapítvány

II. divízió
1. Homok Bárczi Gusztáv DSE
2. Hársfa Egyesület III.
3. Hársfa Egyesület II.

Az eseményről készült fotógaléria ITT tekinthető meg.

Fotó: Chen Ziyan (Európa 2000 Gimnázium)

Vélemény, hozzászólás?