Érzékenyítés a “Veled kerek” Családi Nap keretében.

Kezdőlap » Hírek » Érzékenyítés a “Veled kerek” Családi Nap keretében.

Közzététel dátuma: 2020-10-12.


A védőnő hallgatók ismét a Speciális Olimpia mozgalom ifjúsági vezetőiként mutatták meg felkészültségüket, rátermettségüket, emberségüket.

A nyíregyházi “Veled kerek” Családi Napon fogyatékossággal élő speciális atléta társaikkal újra hitelesen képviselték az el- és befogadás elvét.
A ViniBike KSE a Magyar Speciális Olimpia Szövetség tagszervezeteként azzal a céllal rendezte meg városi rendezvényét, hogy széles körben ismertesse meg a SO tevékenységét, és természetes módon teremtsen lehetőséget egymás megismerésére.
A fiatalok a programsorozat minden részénél jelen voltak. A regisztrációnál és ajándékosztásnál éppúgy, mint a nagy sikert aratott a Kölyök futamnál, ahol a helyszín biztosítása, és az érmek átadása volt a feladatuk. Ugyanakkor a legkülönlegesebb része a napnak mégis az volt, ahol az ép és fogyatékos fiatalokból álló párosok – a ViniBike speciális olimpikonjai és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának önkéntes védőnő hallgatói – vezettek érzékenyítő programot, így adva lehetőséget az érdeklődőknek
megismerkedni tapasztalati úton a fogyatékossággal.

Ez utóbbi pilot programként a Special Olympics International (a Speciális Olimpia nemzetközi szervezete) érdeklődését is felkeltette, és kiemelt figyelemmel követik az ifjúsági vezetők tevékenységét.
Hajrá Fiatalok!

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?