Új vezető a gyorskorcsolyázó szakágban.

Kezdőlap » Gyorskorcsolya » Új vezető a gyorskorcsolyázó szakágban.

Közzététel dátuma: 2020-09-24.

A következő két évben Miklósné Malek Erzsébet irányítja szakágvezetőként a gyorskorcsolyázók felkészülését.

A gyógypedagógus, testnevelő és gyógytestnevelő, valamint edzői végzettségekkel is rendelkező szakember, a SOFI pedagógusa az eddigi szakágvezetőtől, a posztjáról időközben lemondott Dombóvári Szilviától veheti át a stafétabotot és készítheti fel a sportolókat a 2022-es kazanyi, Speciális Olimpia Téli Világjátékokra. Megbízatása 2022. május 31.-ig szól.

A tervek szerint Erzsi és Szilvi az edzések egy részén együtt tud majd dolgozni, Szilvi a háttérből támogatja a csapatot.

Kedves Erzsi!

Jó munkát, sikereket kívánunk neked és a versenyzőknek!

Kedves Szilvi!

Szívből köszönjük azt a sok szép eredményt, a remek sikereket, a szakértő tudást és azt a szerény, áldozatkész, lelkiismeretes munkát, amit sok év óta az SO-ért teszel. Reméljük, hogy mihamarabb visszavárhat az SO nagy családja téged és visszatérsz közénk!

 

Miklósné Malek Erzsébet hosszú évek óta szövetségünk görkorcsolya szakágvezetője, 2007-ben Sanghajban, 2011-ben Athénban, 2015-ben Los Angelesben és 2019-ben Abu Dhabiban is sikert-sikerre halmoztak sportolói.

Tanítványai, a Bp. XVIII. kerületi SOFI-Életjel Alapítvány tagjaiként 2011 és 2019 között megannyi Téli és Nyári Világjátékokon, valamint Európa Játékokon indultak és szerepeltek kimagaslóan.

Gyorskorcsolya szakágvezetői megbízatását a görkorcsolya szakág vezetése mellett, párhuzamosan végzi majd.

A kvótahelyzet ismerete alapján 8 fős gyorskorcsolya-válogatottat készíthet fel a 2022-es kazanyi SO Téli Világjátékokra.

 

Miklósné Malek Erzsébet megbízatása kapcsán elmondta:

„Sajnálom, hogy Dombóvári Szilvi nem lesz minden pillanatban velünk, de megértem döntését és tiszteletben tartom. Több, mint 10 éven keresztül készítettük fel együtt és kísértük a sikerek felé tanítványainkat a nagyobb világeseményeken. Szilvi szakmai tanácsaira a továbbiakban is számítunk. Várjuk szeretettel edzéseinkre is.

Köszönöm Lengyel Lajos elnök úrnak, az egész elnökségnek és Dr. Jády György országos sportigazgatónak is, hogy megtiszteltek bizalmukkal. Lelkiismeretes és szorgalmas szakmai munkával igyekszem minél jobban felkészíteni a gyorskorisokat a kazanyi Világjátékokra, ahol a hagyományok és a sportolók felkészültsége miatt is minél jobban szeretnénk szerepelni.”  

A szakember továbbra is kiemelten fontosnak tartja az ép és a speciális sportolók közös edzés, valamint integrált versenylehetőségének megteremtését. Ezért szeretne majd a short track válogatottal is közös tréninget tartani, amelynek következtében főleg technikai tudásban fejlődhetnek versenyzőink.

 

Vélemény, hozzászólás?