„Versenyekre várva.”

Kezdőlap » Hírek » „Versenyekre várva.”

Közzététel dátuma: 2020-08-17.

A járványügyi helyzet és a szabályok szigorú betartása mellett, 5 és fél hónap után, a tervek szerint hamarosan újraindul a Magyar Speciális Olimpia Szövetség versenyrendszere.

Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók és felkészítőik már nagyon várják a rajtot.

Lengyel Lajos MSOSZ elnök gondolatai olvashatóak alább.

„Március 8. nagy rég volt, akkor volt az utolsó versenyünk, úszóversenyt rendeztünk Monoron. Ha minden igaz, akkor a terveink szerint, most augusztus végén Grassroots labdarúgó tornákkal, szeptember elején pedig a rendes versenyidőszakkal elindulunk. Nagyon készülünk rá, hiszen nagyon hosszú volt ez az idő, a versenyzők nagyon nehezen viselték a versenyzés nélküli időszakot. Fontosnak találjuk, hogy újra elinduljon az egész a versenyprogram. Következnek majd az olimpiák. Fel kell mérni a sportolókat. Újra versenyhangulatot kell teremteni mindenkinek. Volt egy komoly versenyfelkészülés időszak, illetve már a formába hozásnál tartottunk, hiszen eredetileg 2021 elején rendezték volna meg az olimpiát és mi sokáig erre koncentráltunk. Közbeszólt a COVID-19 helyzet is, versenyeket, eseményeket kellett nekünk is elhalasztani. Közben egy évvel későbbre, 2022 év elejére tették át a Téli Világjátékok időpontját. Öt sportágban: alpesi síben, hófutásban, gyorskorcsolyában, műkorcsolyában és floorballban fogunk részt venni az olimpián. Gyakorlatilag a szakembereknek, a szakágvezetőknek és a felkészítőknek, edzőknek egy új anyagot kell összeállítani pár héten belül, ehhez mérten kell a versenyzőket felkészíteni

Az edzőtáborok is tolódnak, hiszen amelyek idén lettek volna megtartva, át kellett tennünk jövőre. Viszont nincs sok időnk, mivel a Világjátékokra a név szerinti nevezést jövő nyárig le kell adni. És addig a szakemberek még egyszer versenyeken, válogatókon szeretnék felmérni a versenyzőik tudását. Van egy titkolt vágyunk, egy reményünk, örülnénk, ha összejönne.

Nagyon rég nem voltak Nemzeti Játékok. Terveznénk egy Téli Nemzeti Játékok rendezvényt jövőre, valamikor. Ez a legmagasabb hazai, adott országon belüli esemény, ahol egy időben, egy helyen, az adott olimpiára kvalifikált versenyzők, illetve az adott sportágak országos bajnokságát rendezzük meg. Ez egy nagy álmunk.”

Vélemény, hozzászólás?