GYÁSZOL A SPECIÁLIS OLIMPIA NAGY CSALÁDJA

Kezdőlap » Hírek » GYÁSZOL A SPECIÁLIS OLIMPIA NAGY CSALÁDJA

Közzététel dátuma: 2020-08-15.

Elhunyt Szabó Lászlóné Schuller Annamária.
(1954-2020)

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.”
(Juhász Gyula)

Megrendülten, szomorú szívvel tudatjuk, hogy hosszú küzdelem után, 66 esztendős korában elhunyt Szabó Lászlóné Schuller Annamária, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség egyik alapítója, aki sok éven keresztül  menedzserként segítette a szervezet tevékenységét.
A Kraxner Alajos emlékversenyeken 1985-től önkéntesként, mint a Polgárdi Intézet munkatársa segítette az intézeti lakók sportolását, majd a Speciális Olimpia Egyesület első és sokáig egyetlen fő állású munkatársa lett.
Menedzsere volt a szó klasszikus értelmében a fogyatékos emberek sportjának.
Hihetetlen sikeresen építette a Szövetség kapcsolatait, bármely oldalhoz tartozó politikusokról és családjaikról, a művész világ jeles személyiségeiről, a gazdasági élet bármely szegmensében található, velünk szimpatizáló emberek megnyeréséről legyen is szó.
Határtalan szorgalommal szervezte, bonyolította a nagy és kis rendezvényeket, rengeteg ötlettel, leleménnyel küzdötte le a menetközben előkerült akadályokat. Külföldön, különösen az Egyesült Államokban igen sok önkéntessel, a kinti versenyeken bennünket segítő honfitársainkkal ápolt baráti viszonyt.
Szeretettel teli, bensőséges kapcsolata volt az atlétákkal mindig és mindenhol, szerte az országban. A sportolók pedig még most, sok évvel később is szeretettel gondolnak rá.
Ez az alázat akkor is megmaradt, amikor megalapította a Filantróp Alapítványt és a sport helyett a munkafoglalkoztatással teljesítette ki életművét.
Mariann- mert hogy mindenki így szólította-, a Szövetségből történt- visszavonulása után szakmai tanácsaival, mindig értékes ötleteivel sok éven át támogatta még a szeretett SO-t. Az utóbbi évtizedben a szövetség 20. és 25. évfordulós rendezvényein, valamint a 2015-ös, Los Angeles-i Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra készülő magyar delegáció búcsúztatóján is
tiszteletét tette.
Mély meggyőződéssel hitte, hogy a speciális olimpikonok sportban nyújtott elszántsága és a sikerek segítenek leküzdeni az előítéleteket. Ő is, amíg tehette, szívvel-lélekkel vetette bele magát a társadalom érzékenyítésébe, az ép emberek inspirálásába.

Nagyon készült augusztus 11-ei születésnapjára, amelyet családja és barátai körében szeretett volna tölteni, de ez sajnos már nem valósulhatott meg számára. Mindössze egy nap adatott még neki a Földön, mielőtt kórházi ágyán örökre lehunyta a szemét…
Hiánya hatalmas űrt hagy mindazok körében, akik ismerték, szerették és tisztelték.
Szabó Lászlóné Schuller Annamáriát, Mariannt mély fájdalommal gyászolja az MSOSZ.
Nyugodjék békében!

Hozzászólok

Üzenet

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?