Együttműködés a speciális olimpikonokért

Kezdőlap » Hírek » Együttműködés a speciális olimpikonokért

Közzététel dátuma: 2020-02-16.

A kutatási lehetőségek bővítése és az érzékenyítés egyaránt célja a PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ és a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség között létrejött megállapodásnak.

A megállapodást Prof. dr. Ács Pongrác egyetemi tanár, dékánhelyettes és Lengyel Lajos MSOSZ elnök látott el aláírásával. Mostantól a hallgatók számára még több lehetőség nyílik a kutatómunkákra, a szakmai gyakorlatokra, mentorprogramokra.

 

Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke:

” Örömünkre szolgál, hogy olyan egyetemmel írhatunk alá együttműködési szerződést, amely az elmúlt években már bizonyította fogékonyságát és nyitottságát a fogyatékkal élők világa felé. Az egerszegi kar több rendezvényükön működött már közre sikerrel, az értelmi fogyatékossággal élő sportolókkal való közös munka pedig egyben példát is kínált a társadalomnak.”

Prof. dr. Ács Pongrác egyetemi tanár, dékánhelyettes:

“A szerződés aláírása csak egy állomás, eddig is együttműködtünk a szövetséggel, mely kapcsolat főként szakdolgozatokban és tudományos diákköri munkákban öltött testet. A jövőben azonban jelentősen bővülnek a közös munka keretei, hiszen a PTE stratégiájában deklaráltan is hangsúlyos szerepet kap a sport, illetve a parasport. Nagy lehetőséget kínál ez az egészségtudományi karnak, amely az egyik dinamikusan fejlődő szegmens.”

 

Forrás: zaol.hu

Fotó: Pezzetta Umberto

Vélemény, hozzászólás?