Kezdőlap » Hírek » 

Közzététel dátuma: 2020-01-31.

Darázs Istvánt megrendülten gyászolja a Magyar Speciális Olimpia Szövetség is.
A szakember az elmúlt években sokat tett azért, hogy gyorskorcsolyázóink és görkorcsolyázóink közelebb kerüljenek a válogatott short trackesekhez.
Közös, integrált edzések, találkozók megszervezője volt.
Mindent köszönünk neki.
Nyugodjék békében!

 

 

 

 

 

 

Az alábbiakban a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közleményét idézzük!

„Hosszú, súlyos betegség után életének 65. évében elhunyt Darázs István, a magyar korcsolyasport, ezen belül a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás egyik meghatározó alakja.

Tanítványai és kollégái egyöntetűen állítják: elévülhetetlen érdemi vannak abban, hogy hazánkban meghonosodott a szakág, hiszen ott volt a kezdeti lépéseknél, és ott volt a short track első nemzetközi érmeinek a megszületésénél – előbb Jászberényben szülőként és vezetőként, később már a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség gyorsasági ágazatának irányítójaként vitathatatlanul sokat tett a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázásért.

Darázs István élt-halt a short trackért. Neki köszönhető, hogy a magyar versenyzők és edzők megismerhették az úgynevezett kanadai iskolát, ahogyan szerepe volt abban is, hogy Zhang Lina Magyarországon kezdett el dolgozni, akinek vezetésével a férfi váltó a 2018-as phjongcshangi téli olimpián aranyérmet nyert.

Darázs irányításával a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók 2013-tól kezdve több világ- és Európa-bajnoki érmet is szereztek. (MTI/Index)

És mintha csak udvariasan kivárta volna, hogy vasárnap megünnepelhessük a fantasztikus debreceni short track Európa-bajnokságot, kedden hunyta le szemeit örökre.

Nyugodjon békében!”

Forrás: HUNSKATE Média / Kovács Erika

Vélemény, hozzászólás?