Új hely és program segíti a Kölyök Sportolókat!

Kezdőlap » Hírek » Új hely és program segíti a Kölyök Sportolókat!

Közzététel dátuma: 2019-10-28.

A ViniBike KSE legnagyobb kihívása az elmúlt negyedévben a Kölyöksportoló szakág edzései számára megfelelő hely megtalálása volt. A Magyar Speciális Olimpia tagszervezeteként működő egyesület missziójának érzi, hogy a sajátos nevelési igényű kisgyermekeknek Kölyök Sportolóként lehetőséget biztosítson későbbi speciális olimpikonként folytatható sportpályafutásukhoz. Ezzel párhuzamosan a szervezet hiszi, hogy a gyerekek megsegítése mellett a szülők és testvérek aktív bevonása a programba, nagy hatékonysággal járul hozzá a teljes család egészséges és boldog működéséhez.

Hosszas keresés után, a térségben egyedülálló módon állt a cél mellé a Labor Gym Egészségcentrum. Az edzőterem megismerve az egyesület céljait, eddigi tevékenységét támogató partnerként vállalta a Kölyök Sportoló edzések helyének biztosítását és a teljes család egészségnevelésének megsegítését. A két partnerszervezet képviselői között elindult egy mélyebb, hosszabb távú együttműködés, melynek feladata a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok, illetve a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok egészséges életmódjának megsegítése, illetve a társadalmi integráció helyi megtámogatása.

Első lépésként 2019. november 24-én a kis Kölykök és családjaik boldogan lakhatták be a tornatermet és megkezdődhetett az új időszámítás. Az új hely új programot is hozott, hiszen elindult egy mentorprogram is a Kölyök Sportoló Program keretein belül, melyben fogyatékkal élő fiatalok ép kortárssegítőkkel közösen mentorálják a kicsiket a szakembereknek segítve.

A mentorprogram a középiskolás és a fiatal felnőtt korosztály bevonásával segíti az ép és fogyatékkal élő ifjúság közös élményszerzését, egymás megismerését. Hasznos szabadidő eltöltést biztosít a fiatal fogyatékkal élőknek, miközben saját képességeik is fejlődnek. De nem titkolt célunk a segítő szakmákhoz való kedvcsinálás sem.

Bízunk benne, hogy olyan programot indítottunk útjára, mely példaértékű kezdeményezésként a helyi közösség fejlődését segíti, ugyanakkor követőkre találva az országban több helyen is hasonló partnerekre találhatunk, akik ugyan olyan lelkesedéssel és alázattal állnak majd a programunk mögé.

Köszönjük az információkat Pázmány Viktóriának!”

Vélemény, hozzászólás?