Adaptáció és sport

Kezdőlap » Hírek » Adaptáció és sport

Közzététel dátuma: 2019-10-07.

Az adaptált sport és inklúzió mellett a Speciális Olimpia is teret kapott a Testnevelési Egyetem Sportinnovációs Konferenciáján

Saját szekciót kapott a téma a TF III. Innováció és Sport Konferenciáján.
Sáringerné Dr. habil. Szilárd Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Pető András Kar főiskolai tanárának prezentációjával kezdődött az az előadássorozat, amelynek célja, hogy a testkultúra szakemberek körében is egyre ismertebb legyen a – ma már elkerülhetetlen – adaptált testnevelés és sport általi inklúzió módszereinek innovatív megoldásai. Az előadásban bemutatásra került a SEPAK konduktor képzés, ezen belül ismertette az adaptált testnevelés és sport elméleti és gyakorlati megjelenését, hogyan működik a Konduktív Iskola és Óvoda sportélete.
Tóthné Dr. Kälbli Katalin az MDSZ szenior szakértője a NETFIT sajátos nevelési igényű gyermekekre adaptált változatát és annak újdonságait mutatta be, míg Orbán-Sebestyén Katalin a TF ösztöndíjas PhD hallgatója a Speciális Olimpia Mozgalomban megvalósított inklúziós versenyrendszert ismertette a már korábban megjelent tudományos publikációk mentén.

 

 

Dr. Kovács Katalin a TF docensének előadása zárta a szekciót, amelyből olyan innovatív testnevelés órai megoldásokat ismerhettek meg az érdeklődők, amelyekkel még jobban felkelthetik a tanárok diákjaik érdeklődését a testnevelés iránt.
A szekciót Dr. Trzaskoma-Bicsérdy Gabriella vezette, aki a Testnevelési Egyetem és az MPB által közösen indított Inkluzív Sportoktató képzés
szakfelelőse.

Képek: Róth Tamás

 

Vélemény, hozzászólás?