Dobi Zoltán elismerése

Kezdőlap » Hírek » Dobi Zoltán elismerése

Közzététel dátuma: 2019-09-24.

A kazincbarcikai gálán egy gyönyörű, gravírozott Hollóházi porcelán vázát vehetett át Lengyel Lajos elnök úrtól Dobi Zoltán asztalitenisz szakágvezető, aki több mint 2 évtizede irányítja kiemelkedően eredményesen sportágát.

 

MSOSZ asztalitenisz szakágvezető, MSOSZ elnökségi tag, a Borsod Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke

Testnevelő tanárként a sport mindig is központi helyet foglalt el életében. Több sportágat is versenyszerűen űzött, és ez pedagógusként, valamint edzőként nagy előnyt jelentett. Országos versenyeken több dobogós helyezést értek el tanítványai.

A fogyatékosok sportjába 1998-ban kapcsolódott be, amikor megpályázta az asztalitenisz szakágvezetői státuszt. Sokszor adott okot a büszkeségre, hogy vezetőedzőként részese lehetett az Írországban, Kínában, Görögországban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett Nyári Világjátékokon sportolóink által szerzett arany, ezüst és bronzérmek mellett a kiváló helyezéseknek.

Legutóbb az Abu Dhabi világeseményen versenyzői 1-1 arany, ezüst és bronzérmet szereztek.

A hosszú évek alatt nagyon sok tapasztalattal lett gazdagabb, egyre inkább rálátott a Magyar Speciális Olimpia Szövetség működésére, a sok sikeres rendezvény megrendezésében végzett háttérmunkára, melyet sok kiváló munkatárs elkötelezettsége táplált.

Minden évben sikeres asztalitenisz versenyeket rendezett, amelyben minden évben fontos helyet foglalt el különleges hangulatával a MOHOS KUPA.

2004-ben a Borsod Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke lett, mely szervezet a hátrányos helyzetű település, –és az azon belül élő hátrányos helyzetű emberek-, kulturális és sport életének a segítését tűzte ki célul. 2013-ban az alapítvány tagja lett a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek, és részt vesz a versenyein.

Több mint 2 évtizede elkötelezett munkát végez a szervezetért, már nem csak a saját szakága irányításával, hanem elnökségi tagként a szövetség hatékony működésének segítésével.

Vélemény, hozzászólás?