Együttműködési megállapodást kötött a Speciális Olimpia Szövetséggel a Hajdúdorogi Főegyházmegye

Kezdőlap » Hírek » Együttműködési megállapodást kötött a Speciális Olimpia Szövetséggel a Hajdúdorogi Főegyházmegye

Közzététel dátuma: 2019-08-02.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita a Hajdúdorogi Főegyházmegye nevében és Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke július 23-án írta alá azt a dokumentumot, amely közös munkájukat segíti majd a jövőben.

„Engedd, hogy győzzek; de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran!” – ez a Speciális Olimpia Szövetség sportolóinak hivatalos esküszövege, amit versenyek előtt tesznek.

A szövetség elnöke, Lengyel Lajos figyelt fel a Görögkatolikus Metropólia úszóversenyére, amit 2018-ban rendeztek meg első alkalommal, Edelényben. A megmérettetés célja az volt, hogy legyen egy közös, a sportoláshoz – úszáshoz – köthető élményt nyújtó rendezvény a fogyatékkal élő és a nem fogyatékkal élő versenyzők között.

Az együtt lebonyolított megmérettetésen felbuzdulva született meg az az elgondolás, hogy hosszú távú együttműködést kössön a Görögkatolikus Egyház a Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel.

„Szeretnénk ezt a dokumentumot tartalommal megtölteni. Számunkra ez nagyon fontos, mert sok tagunk hívő, és azt gondolom, hogy ennek az együttműködésnek köszönhetően talán még bátrabban fogják majd fogyatékkal élő szerettüket a mi gondoskodásunkra bízni” – hangsúlyozta Lengyel Lajos szövetségi elnök.

Az együttműködés első lépéseként a Magyar Speciális Olimpia Szövetség a Szakolyban működő Szent Lukács Integrált Szolgáltató Központ lakói számára szervez különféle versenyeket, programokat a közeljövőben.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

 

Vélemény, hozzászólás?