„GYŐZTESEK NAPJA-30 ÉVES A SPECIÁLIS OLIMPIA” – GÁLA SZOMBATHELYEN

Kezdőlap » Hírek » „GYŐZTESEK NAPJA-30 ÉVES A SPECIÁLIS OLIMPIA” – GÁLA SZOMBATHELYEN

Közzététel dátuma: 2019-05-10.

 

 Jubileumi gálák, évfordulós ünnepségek:

Július 20-án gálával köszöntjük az akkor 30 esztendős szövetségünket és immár 10. alkalommal kerül majd sor a nemzetközi mozgalom alapítójának emléket állító Eunice Kennedy Shriver Napra is. Emellett pedig az ország további két pontján rendezzük meg az évfordulós ünnepségeinket.

Időpontok és helyszínek:

2019.05.18. Szombathely

  1. 07.20. Debrecen
  2. 09.21. Kazincbarcika

 

 

GYŐZTESEK NAPJA-30 ÉVES A SPECIÁLIS OLIMPIA

A jubileumi ünnepségsorozat első állomása Vas megyében, Szombathelyen lesz május 18-án, szombaton. A segítés városában rendezik meg a jubileumi gálát, amelynek társszervezője és támogatója Szombathely önkormányzata. Az esemény fővédnöke dr. Puskás Tivadar polgármester lesz. Május 9-én, a Városháza sajtótermében vázolták a gálaprogramot.

A rendezvény az MSOSZ sportolóinak életét bemutató fotókiállítás megnyitójával kezdődik 14 órakor a Savaria mozi aulájában. A programok a város Fő terén folytatódnak, ahol a sport- és színpadi rendezvények párhuzamosan zajlanak majd egészen 22 óráig. Bemutatkoznak a MSOSZ szakágai, lesz asztalitenisz, erőemelés, kosárlabda, labdarúgás, tollaslabda, görkorcsolya, síszimulátor, padlóhoki, hófutás imitáció, kézilabda és floorball is. Színpadra lép 17 órától DJ Dominique, de szórakoztatja a közönséget Lola, Gáspár Laci, Havasi Gábor, DJ Lupy és Hevesi Tamás is.

 

Az eseményről szóló sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta: – Az olimpia egy nemzetközi fogalom, ami az összetartozásról, összetartásról, sportról és a sportszerűségről szól. Szombathely igyekszik a rászorulóknak mindent megadni, hogy teljes életet élhessenek, megteremteni ehhez minden szükséges lehetőséget.

 

Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester pedig arról beszélt, hogy a mozgás, a sportolás reményt ad mindenkinek. Ő egyébként aktív résztvevője lesz a fáklyás futásnak, ami egyfajta demonstráció az integrációért. Ez a program 16:20-kor indul a Fő téri színpadtól.

 

Lengyel Lajos MSOSZ elnök a társadalmi érzékenyítést és az integrációt emelte ki az ünnepi esemény középpontjaként, egyben reményét fejezte ki, hogy a tagszervezetek mellett a város lakossága is nagy létszámban lesz jelen a programokban.

 

Király Gábor, a Haladás labdarúgócsapatának válogatott kapusa, a város büszkesége is megtisztelte jelenlétével a sajtótájékoztatót, aki felelevenítette korábbi látogatását, találkozását az értelmileg sérült gyermekekkel. Megemlítette, hogy életre szóló élményekkel gazdagodott a rumi gyermekotthonban, rengeteg szeretetet kapott és máskor is szívesen csatlakozik hasonló kezdeményezésekhez.

 

Tanítványaival együtt színpadi bemutatót is tart, valamint közreműködésével támogatja az integrációs törekvéseket a Világkupa ezüstérmes tornász Csillag Tünde, akit az Abu Dhabi Világjátékokon szerepelt magyar csapat teljesítménye, köztük a tornászok teljesítménye bűvölt el.

 

A fitnesz világbajnok, Egyesített Fitnesz Program koordinátor Kállai Ildikó mozgatja majd meg a sportprogramokban és a fáklyás futásban résztvevőket egy zenés bemelegítéssel, így a színpad környékére invitálja azokat, akik sportolni vágynak.

 

A sztárfellépők sorát a közkedvelt lemezlovas, a Retro Rádió műsorvezetője DJ Dominique (Várkonyi Attila) nyitja fellépésével, aki nagyon jól ismeri a speciális olimpikonok világát, pártfogóként 2 évtizede támogatja a mozgalmat.

 

60 perces produkcióval készül az ünneplésre Hevesi Tamás is, aki korábban labdarúgó programvezetőként tevékenykedett a szövetségben, így szintén régóta közel áll az MSOSZ-hez. A Győztesek Világának tagjait és az érdeklődő közönséget is szeretettel várja majd a színpadnál.

A jubileumi programok július 20-án Debrecenben folytatódnak, majd szeptember 21-én Kazincbarcikán zárulnak.

A Győztesek Napján, a nagyszínpadon üdvözölhetünk majd szombathelyi, kőszegi és zsirai előadókat  is. Így fellép a Galaxy Rock & Roll Klub, a Dr. Nagy László EGYMI integrált művészeti és zenei csoport, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. Torna Szakosztálya, a West Side TSE, a zsirai intézmény néptáncosai, az Energy Dance Sport Egyesület, a Kőszegi Kötélugrók, Ritchie King bűvész, a Savaria Breakers Tánccsoport és a Movement Academy is.

 

A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte.

 

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) 1989 óta szervezi az enyhe, a közép, a súlyos és a halmozottan értelmi fogyatékossággal élő emberek rendszeres edzés- és versenyprogramját.

Jelenleg a világ 185 országában, több mint 6,5 millió sportoló tagja a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetségnek. Magyarországon 22 sportágban több ezren sportolnak és versenyeznek rendszeresen, évente közel 100 eseményen. A szakemberek szünet nélkül dolgoznak azon, hogy az értelmi fogyatékossággal élő embereknek is lehetőségük legyen kihozni magukból a legtöbbet, fejleszthessék fizikai erőnlétüket, megmutathassák bátorságukat és tehetségüket.

 

Elérhetőségink:

 www.facebook.com/specialolympicshungary

www.specialolympics.hu

Vélemény, hozzászólás?