Kezdőlap » Hírek » 

Közzététel dátuma: 2019-05-23.

A ViniBike KSE 2018 szeptemberében kérte tagságát a Magyar Speciális Olimpia Szövetségbe azzal a szándékkal, hogy sajátos nevelési igényű gyermekeknek és fogyatékkal élő felnőtteknek is lehetőséget adjon a sportolásra.

Három önkéntes gyógypedagógussal értelmileg akadályozott felnőttek rendszeres sportfoglalkozását kezdte meg, és négy 5-8 éves korú kisgyermekkel elindította
Kölyöksportoló programját. Rövid időn belül megnőtt az érdeklődés a Kölyöksportoló program iránt és a szakemberek januártól két csoportban nyolc 3-10 éves gyermekkel foglalkoznak. A tanév munkája meghozta az eredményeket, hiszen a gyerekek novemberben az SO úszóversenyének kölyökfutamán indultak, és lelkesen készülnek az úszó és atlétika verseny kihívásaira.
A résztvevő családok és a ViniBike egy csapatként, a Speciális Olimpia családjához tartozónak érzik magukat. Teljes létszámmal részt vettünk a 2018. decemberében megrendezett Kölyöksportoló
napon, és családjaink örömmel várják a következő országos találkozót. A rendszeres együtt sportoláson túl a családok és az Egyesület között szoros kötelékek alakultak ki, melyek  a mindennapokban is segítséget jelenteken. A szülők másként látják gyermekeik képességeit, nagyobb hittel és bizalommal tekintenek a jövőbe. Az egyik kölyöksportoló szüleinek lelkesedéséből fakadt a Provident Pénzügyi Zrt. támogatása is, aminek köszönhetően a ViniBike KSE új mozgásfejlesztő eszközökkel gyarapodott. A gyerekek boldogan vették birtokba az új kincseket.

Vélemény, hozzászólás?