Székesfehérváron edzőtáboroztak a kosárlabdázók!

Kezdőlap » Beszámolók » Székesfehérváron edzőtáboroztak a kosárlabdázók!

Közzététel dátuma: 2019-02-13.

Az Abu Dhabiba készülő kosárlabda válogatott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének támogatásával 3 napos edzőtáborban vehetett részt Székesfehérváron, az MKOSZ kosárlabda csarnokában. A 10 fős csapat Galambos Zsolt szakágvezető és Barabás Krisztián szakágvezető helyettes irányításával tréningezett.

A három nap alatt – a hat kosárlabda palánknak köszönhetően – rengeteg fektetett dobás, tempódobás, büntető dobás szerepelt a programban. A sok-sok páros lefutás, 3-as, 8-as javította passzkészségüket és helyezkedésüket, egy-egy lendületes támadásnál.

 

Galambos Zsolt szakágvezető: „A csapattal gyakoroltuk az 1:1, 2:1, 2,:2 elleni küzdelmeket, és a mostani alkalommal is nagy hangsúlyt fektettünk az elzárások alkalmazására, amelynek segítségével a támadásoknál megbonthatjuk a védelmet.

Védekezésnél ismét az emberfogásos védekezésre helyeztünk nagy energiát, de természetesen a zónázást sem hanyagoltuk el. Minden edzés végét „nagy játékkal” fejeztük be. Az edzőtábor során minden játékos kiadta magából a maximumot.

Nagy örömünkre éppen ott edzett a férfi U20-as válogatott is Poór Péter vezetésével. Alkalmunk nyílt megtekinteni egy edzésüket, amiből sokat tanultunk.”

 

Köszönjük az MKOSZ újabb támogatását, amelynek segítségével a legmegfelelőbb környezetben készülhetett a kosárlabda válogatott alig egy hónappal az olimpia előtt.

Vélemény, hozzászólás?