Jó gyakorlat konferencia Győrben

Kezdőlap » Hírek » Jó gyakorlat konferencia Győrben

Közzététel dátuma: 2018-12-17.

A Csalogány Intézmény és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség képviseletében kollégáink és tanulóink előadást tartottak a “Jó gyakorlat program” keretében, Győrben.

Egy új, általunk is használt sporteszközzel, a Variálható 3D Sportlétrával kapcsolatos tapasztalatainkat osztottuk meg, valamint egy óvodás Kölyök Sportolónk, egy iskolás tanulónk és egy felnőtt olimpikonunk bemutatójával színesítettük a prezentációt. A Variálható 3D Sportlétrát jól, változatosan használható eszköznek tartjuk, melyen keresztül megvalósítható az esetünkben elengedhetetlen differenciálás. Alkalmas a legkisebbek alapmozgásainak fejlesztésére, iskoláskorban a mozgásnevelés órán a tantárgyközi koncentráció megvalósítására és akár egy olimpiára készülő sportoló edzéseinek kiegészítésére is.
A létrával komplex gyógypedagógiai szemléletben a gyermekek, fiatalok nem csupán a mozgásos, hanem szociális, kognitív, kommunikációs készségeit, képességeit fejleszthetjük, elősegíthető általa az önkiszolgálás, önállóság fejlesztése.
Köszönjük, hogy a gyógypedagógia, valamint a sport oldalát is képviselhettük!
Szöveg: Lentner Nóra

Vélemény, hozzászólás?