Úszóverseny Monoron

Kezdőlap » Beszámolók » Úszóverseny Monoron

Közzététel dátuma: 2018-11-19.

2018. november 10.-11.-én szombat vasárnap rendeztük meg szakágunk idei utolsó úszóversenyét, Monoron.

Úszócsaládunk népes csapata nevezett a versenyre, 106 versenyzőt regisztráltunk, és közel százan meg is jelentek a versenyen. Öröm volt újra találkozni rég nem látott ismerősökkel, barátokkal. Szombat délután a versenyt Monor polgármestere, Dr Zsombok László Krisztián nyitotta meg. Az első versenynapon a divizionálások zajlottak, majd kellemesen elfáradva egy remek vacsorát fogyaszthattunk el Monoron a Sport vendéglőben. Vacsora után ketté vált a csapat, nagy részük Gyömrőn foglalhatta el éjszakai szerény szállását a Teleki kastélyban a Gyömrői EGYMI kollégiumában, míg a csapa kisebbik fele Budapesten a Miklós téren nyert befogadást. Másnap reggel, ködös, borongós reggelre ébredtünk, de a finom reggeli elfogyasztása után már mindenki a versenyre koncentrált. A napot a kölyök sportolókkal kezdtük. Erről szól Lentner Nóra kölyöksportoló Programvezető beszámolója:
Kölyök Sportolóink számos versenyen,szakágban kipróbálhatják magukat, ez alkalommal az úszás szakág vezetőinek köszönhetően a monori uszodában is megmutathatták mit tudnak, a családok megismerhették az uszodai versenyek felemelő hangulatát is. A legkisebbek a tanmedencében, a gyakorlottabbak pedig azok között a sávok között mérték össze erejüket, ahol Világjátékokra készülő válogatott is versenyzett!
Célunk, hogy a versenyeken a családok a szurkolás mellett, aktív résztvevők is legyenek: a nagyobb testvérek bíróként és segítő úszópartnerként is kipróbálhatták magukat, a kisebb testvérek ellenfélként indultak a futamban.
Összesen 26 gyermek és 10 önkéntes vett részt a legkisebbek első úszóversenyén, melynek végén minden kis sportoló megtapasztalhatta azt az örömöt és büszkeséget, hogy dobogóra állhatott és aranyérmet szerzett!
Nagyon köszönjük a szülőknek, hogy részt vettek a programon és csobbantak a gyerekekkel!
Köszönjük a fotókat Horváth-Kovács Gyöngyinek és Horváth Péternek!

A versenyre ellátogatott Gangl Edina Európa bajnok vízilabdázó és párja, Molnár Mátyás műsorvezető sport riporter. Edina az Abu Dhabiba utazó válogatott tagjait lepte meg úszódresszekkel, amiben készülhetnek a Világjátékokra. Ezúton is nagyon köszönjük Edinának az ajándékokat, és azt, hogy a verseny végéig velünk volt és az érem átadásban is segített. Szőke Viktória kommunikációs igazgató, Lengyel Lajos elnök úr és Dr Jády György sportigazgató úr is megtisztelt minket jelenlétükkel.  A verseny jó hangulatban zajlott, hiszen versenyzőink mindent megtettek, a sikerért. Kicsik és nagyok, egyaránt hősiesen küzdöttek az érmekért. Gratulálunk minden sportolónknak! Köszönjük a kollégáknak, hogy segítették a sportolóink sikerét, a szülőknek ezer hála, az együttműködésért. Itt köszönjük meg a bírói gárdának azt a remek, összehangolt munkát, melyet a két nap alatt végeztek fáradhatatlanul azért, hogy úszóink megfelelő körülmények között versenyezhettek. A februári viszontlátásig, mindenkinek eredményes felkészülést kívánunk!

A fotókat köszönjük Farkas Gergelynek.

Tóth Judit szakágvezető helyettes

Vélemény, hozzászólás?