Integrált judo verseny Székesfehérváron

Kezdőlap » Beszámolók » Integrált judo verseny Székesfehérváron

Közzététel dátuma: 2018-11-28.

Szövetségünk a székesfehérvári MOST Cselekvők Egyesülete judo szakosztályával közösen szervezte meg első alkalommal Székesfehérváron az országos versenyt.

Az indulók között többek között budapesti, székesfehérvári, és móri sportolóknak is szurkolhattak a sportág kedvelői. Az István Király Általános Iskolában rendezett eseményen csaknem hetven judos küzdött meg egymással.

Törteli Zoltán, a fehérvári szakosztály vezetője:

„Tavaly kezdtük el a speciális képességű gyermekeket tanítani. A közös munka eredményként eljutottak budapesti versenyekre is. Az eredményeket tartva, akár egy év múlva nemzetközi szintre is ki tudnak jutni a fehérvári versenyzők. Az elmúlt évben indult judo edzés a speciális nevelést igénylő gyermekeknek nemcsak az egészségét szolgálja, hanem mentális fejlesztését is segíti.”

Juhász József, a MSOSZ judo szakágvezetője:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy jövő év márciusában, az Abu Dhabi Világjátékokon négy judos képviseli majd a magyar színeket.  Váczi Alexandra, Gátfalvi Vivien, Kovács Ádám és Hajdú Ádám mindent megtesz majd a sikeres szereplés tekintetében. Büszkék vagyunk arra, hogy immár Székesfehérváron is lehetőség nyílt a speciális igényű gyermekek judo oktatására. Az olimpiai keret tagjai jó példát mutatnak a most indulóknak, és biztatást adnak mindenkinek, hogy érdemes küzdeni.”

 

Információ: judoinfo.hu

Integrált Judo torna, Székesfehérvár

 


Szöveg:

Szőke Viktória

kommunikációs igazgató

Vélemény, hozzászólás?