Egy hét múlva Eunice Kennedy Shriver Emléknap Kazincbarcikán

Kezdőlap » EKS nap » Egy hét múlva Eunice Kennedy Shriver Emléknap Kazincbarcikán

Közzététel dátuma: 2018-07-13.

Kállai Ildikóval melegíthetünk a futás rajtjára!

A július 20-i program egyik látványos része lesz a 17.00 órakor rajtoló fáklyás futás, amely előtt a fitnesz világbajnok Kállai Ildikó melegíti be a mezőnyt. Az integrált futás-gyaloglás kb. 1.5 km-es távján speciális olimpikonok, ismert sportolók, közéleti személyiségek, diákok, önkéntesek, városlakók indulnak majd.


Kállai Ildikó élsportolóként fitnesz sportágban világ és Európa-bajnok lett, 2009 óta a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) egyik pártfogója, önkéntese. Az MSOSZ rendezvényein rendszeresen tart bemelegítő, zenés tornákat. Emellett 2015-től életmódtanácsokat ad, sportfelméréseket végez az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott fiatalok és felnőttek körében. Fő tevékenységei: az MSOSZ utánpótlás nevelésében és az integrált eseményeken való részvétel, de a szervezet Eunice Kennedy Shriver Emléknapjainak egyik kiemelt szervezőjeként is tevékenykedik. Az MSOSZ-es szerepvállalásával szeretne kapocs lenni a sérült, és az ép emberek között. Szívesen hozzáteszi a megszerzett tapasztalatait, tudását annak az elkötelezett csapatnak a munkáihoz, akik már régóta és keményen dolgoznak az integráció sikeréért.
Az emléknapon a Nemzetközi Speciális Olimpia mozgalom alapítójára, tiszteletbeli elnökére emlékezünk, nem csak itthon, hanem szerte a világban is. Az emléknapon a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportági programjai mellett kulturális programok, népszerű fellépők, olimpikonok színesítik a napot.

Vélemény, hozzászólás?