A Győztesek Világa Kazincbarcikán is sikerrel mutatkozott be

Kezdőlap » EKS nap » A Győztesek Világa Kazincbarcikán is sikerrel mutatkozott be

Közzététel dátuma: 2018-07-22.

Méltósággal teli ünneplés, jókedv és mosolygós arcok a IX. Eunice Kennedy Shriver Emléknapon.

Szövetségünk, Kazincbarcika városának önkormányzata és a Barcika Art Kft. közös szervezésében fergeteges, érzelmekkel teletűzdelt, programokban gazdag és az integrációt támogató rendezvényt valósítottunk meg. Köszönjük, hogy ilyen sokan kilátogattak a Völgy Parkba és megismerkedtek a speciális olimpikonok fantasztikus világával. Az emléknapon a Nemzetközi Speciális Olimpia mozgalom alapítójára, tiszteletbeli elnökére emlékeztünk, de nem csak itthon, hanem szerte a világon, összesen 185 országban, ugyanezen a napon.  Szakágaink bemutatkozása mellett  kulturális programok, népszerű fellépők, olimpikonok jelenléte színesítette a napot. Az integrált fáklyás futás-gyaloglás ismét nagy sikert aratott, sok indulóval a mezőnyben. Kazincbarcikán köszönhettük többek között Sárfalvi Péter helyettes államtitkárt, világbajnok öttusázót, Czene Attila olimpiai bajnok úszót,  Mednyánszki Szilvia világbajnok kajakost, Kállai Ildikó fitnesz világbajnokot, Fráter Viktória olimpikon ritmikus gimnasztikázót, Veress Amarilla paralimpiai bronzérmes vívót, Szabó László MPB elnököt, valamint triatlon versenyzőket is a lelkes diákok, önkéntesek és persze sportolóink közreműködése mellett.
A speciális olimpia kiemelt ünnepén színpadra lépett és hatalmas sikert aratott a Desperado, a Deniz Live, a Tóth Vera Trió, Király Linda és Király Viktor is. Nagy tapsot kaptak az értelmi fogyatékossággal élő előadók, a városi művészeti csoportok, a sportolók bemutatkozásaikkal. Remek hangulatot teremtett például Havasi Gábor koncertjével, de Herczeg Zoltán divatbemutatóját, és a Gaudate Jelnyelvi Kórus produkcióját is nyitott szívvel figyelték.
Sportoltunk, ismerkedtünk, játszottunk, buliztunk, együtt töltöttünk egy kellemes és igazán emlékezetes napot Kazincbarcikán!
Nagy köszönet mindenkinek!

MSOSZ EKS NAP 2018

Vélemény, hozzászólás?