Úszóverseny az elfogadás jegyében

Kezdőlap » Beszámolók » Úszóverseny az elfogadás jegyében

Közzététel dátuma: 2018-05-30.

Uszoda megnyitó és I. Nyitott Görögkatolikus Úszóverseny Edelényben

Szövetségünk meghívást kapott 2018. május 26-ra Edelénybe egy integrált úszóversenyre, amelynek az Edelényi Szent Miklós Iskola adott otthont. Nagyszabású rendezvénynek lehettünk résztvevői, mert az úszóversennyel egyidőben asztalitenisz verseny is zajlott.

Szövetségünket a Csalogány DSE öt sportolója képviselte Budapestről, illetve a Nyíregyházi Csodavár úszói is részt vettek a rendezvényen, Ők az esemény szervezésében is óriási segítséget nyújtottak, mi Csalogányosok pedig részvételünkkel igyekeztünk gondoskodni a jó hangulatról.

A versenyt Kovács Lajos atya nyitotta meg, köszöntő szavait imádsággal folytatta, majd   Inántsy Pap Ágnes főszervező felolvasta Kocsis Fülöp érsek-metropolita köszöntő szavait, az MSOSZ nevében én is köszöntöttem a versenyzőket, és kezdetét vette a verseny. A speciális sportolók versenyeit végig taps kísérte, de mi sem hagytuk csendben úszni az ép sportolókat. Remek hangulat kísérte végig a versenyt, melyet az integrált váltóversenyek zártak, ez volt az igazi izgalom, itt aztán mindenki szurkolt mindenkinek. Ezután pedig vendéglátóink nagyon finom babgulyással csillapították éhségünket. Ebéd után következett a várva várt eredményhirdetés, amikor csak, elégedett, mosolygós, örömteli arcokat láthattunk.

A verseny végeztével vendéglátóink jóvoltából elsétáltunk az Edelényi Kastélyba, ahol egy rövid filmvetítés keretében megismerhettük a kastély történetét, majd egy remek idegenvezető kíséretében megtekintettük a csodálatosan festett kastély termeit.

A verseny szervezői remek munkát végeztek, mert egy nagyon kellemes napot tölthettünk el Edelényben. Remek vendéglátásban volt részünk, nagyon kedves, lelkes emberekkel ismerkedhettünk meg, csupa pozitív élménnyel gazdagodhattunk azon kívül, hogy úszhattunk is egy jót.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek az eseménynek, és reméljük, hogy lesz folytatás.

Szöveg:

Tóth Judit

 

Vélemény, hozzászólás?