Rekordlétszám a monori uszodában- Mindenki kihozta magából a maximumot

Kezdőlap » Abu Dhabi 2019 » Rekordlétszám a monori uszodában- Mindenki kihozta magából a maximumot

Közzététel dátuma: 2018-05-23.

Napfényes reggel, mosolygós arcok fogadtak minket Monoron az uszodában, ahová már szinte hazajárunk. 

Úszócsaládunk minden tagja vidáman, tettre készen érkezett. Az idén rekordot döntöttünk, hiszen 20 csapat nevezését fogadtuk erre a megmérettetésre. Húsz egyesület, 116 nevezése érkezett be hozzánk a megadott határidőig.

A reggeli egyeztetés után kiderült, ez a létszám kicsit soványabb, mert néhányan megbetegedtek így sajnos csak 107 versenyző érkezett a megmérettetésre.  De ők, akik eljöttek, mind tettre készen felvértezve, minden erejükkel szerették volna megmutatni, hogy mit tudnak!  A vidámság, küzdeni akarás és a „megmutatjuk, mit tudunk” jelszó jellemezte ezt a napot.

A versenyt Dr. Jády György országos sportigazgató nyitotta meg, aki a sportszerű versenyzésre, és a küzdeni akarásra bíztatta a sportolókat, majd a bírók csapata Verebélyi Loretta vezetésével bemelegítette sportolóinkat a „Nád a házam teteje” kezdetű közismert dallal, és elkezdődött a megmérettetés. Pörögtek az események, csobbantak a versenyzők egyik úszásnemtől a másikig. Már a divízionálás alkalmával hangos volt a lelátó a hajrázástól, és végig csak a mosolygós arcokat, láttuk.

A szünetekben, és az úszók ráérős idejében, az aulában Pásztor Csaba kollégánk alkotásra hívta a sportolókat, hiszen most az Abu Dhabiba készülő csapatnak festhettek szurkoló Molinót, amelyet a csapat majd magával visz, és ott is tudni fogja, hogy az úszócsalád szurkol nekik, itthonról.  Az ebédszünet után már élesedett a helyzet, mindenki kihozta magából a maximumot. Az érem átadáskor csupa-csupa elégedett arcot láthattunk. Fájó volt a búcsúzás, hiszen legközelebb így együtt, csak az őszi versenyen találkozunk, de az elégedett arcokat elnézve azt gondoljuk, hogy mindenki megtette, amit elvártak tőle az edzők, a szülők, nevelők, így nyugodtan dőlhetünk hátra, és élvezhetjük a lassan, de biztosan közeledő nyarat. Na jó, egy kis izgalom még hátra van, hisz júniusban kiderül, kik is utazhatnak Abu Dhabiba, előttük még egy nehéz felkészüléssel teli időszak van, de mindenkinek csodás nyarat, jó pihenést  kívánunk!

 

Tóth Judit

szakágvezető helyettes

Vélemény, hozzászólás?