AZ ATLÉTÁK IS VÁLOGATÓZTAK – INTERJÚ A SZAKÁGVEZETŐVEL

Kezdőlap » Atlétika » AZ ATLÉTÁK IS VÁLOGATÓZTAK – INTERJÚ A SZAKÁGVEZETŐVEL

Közzététel dátuma: 2018-05-23.

Az atléták is már a jövő évi Világjátékok jegyében versenyeztek. A különleges verseny után Szautner Mihályt, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség atlétika szakágának a vezetőjét kérdeztük, íme.

Zana Anita: Mit kell tudni a májusi versenyről?

Szautner Mihály: 2018. május 12-én és 13-án volt az atlétika szakág fő versenye, ami válogató is egyben az Abu Dhabiban megrendezendő Világjátékokra. Ennek megfelelően a létszám is jelentős volt, 14 tagszervezet 201 sportolója nevezett.

A szokásoknak megfelelően Lentner Nóra vezetésével a „Kölyök sportolók” is bemutatkoztak, tizenöt leendő olimpikon ismerkedett az atlétika szépségével. Új színfoltot képezett a Funfitness program bemutatkozása. Az állóképességi mérések kiválóan kapcsolódtak az atlétika sportághoz.

Versenyünket meglátogatta a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöksége, Kárpáti Orsolya nemzetközi igazgató, valamint dr. Jády György országos sportigazgató. A megnyitó ünnepségen a sportolókat köszöntötte Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke és Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára. A versenyt Wiesnerné Oravecz Éva elnökségi tag nyitotta meg. A nap folyamán még megtisztelt bennünket Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is.

ZA: A verseny helyszínével és a körülményeivel kapcsolatban, mit emelnél ki?

SZM: A MAFC pályán évente egy országos és egy regionális versenyt rendezünk. Nagyon kedveljük az árnyékot adó fákat, a minden kívánságunkat teljesítő munkatársakat, a barátságos légkört.

ZA: Az atlétikaversenyekkel kapcsolatban megszokhattuk már, hogy több önkéntes is segíti a verseny lebonyolítását. Gondolom, ez most sem volt másként.

SZM: Az önkéntesek most is nagyon kedvesek és lelkesek voltak. A versenypályán és a fittségi mérésnél is segítettek.

ZA: Ez a seregszemle egy válogatóverseny volt a 2019-es Speciális Olimpia Nyári Világjátékaira. Ebből a szempontból, hogyan értékeled a versenyt?

SZM: A válogatott keret már egy ideje kialakult, most az utazók kiválasztása volt a feladata a szakág vezetőségének. Nem voltunk, nem vagyunk egyszerű helyzetben, hiszen a lehetőséggel sokan szeretnének élni. Ezért a döntők még a szokottnál is szorosabbak, izgalmasabbak voltak. Volt olyan befutó, hogy a harmadik helyet nem tudták eldönteni a célbírók, így holtverseny született, mindketten bronzérmet kaptak. Az eredményeken látszott, hogy jól sikerült a formaidőzítés, hiszen egyéni csúcsközeli eredmények sokasága született, többen meg is döntötték azt.

ZA: A Speciális Olimpián hány magyar atléta állhat majd rajthoz és milyen eredményeket vársz majd tőlük a versenyek versenyén?

SZM: A versenyek versenyén 2019 márciusában, a magyar delegációnak öt atléta lesz a tagja, három férfi és két női versenyző. A korábbi versenyeken gyaloglásban és ötpróbában a világ elitjéhez tartoztunk. Megígérem, ez most is így lesz. Mindig van valaki, aki pozitív meglepetést okoz, szerintem ez most a középtávfutónk lesz. De az gondolom, hogy mindenki, aki eljut egy ilyen szintű világversenyre, és ott Magyarországot képviselheti, már „Győzött”!

 

Szerző: Zana Anita

Forrás: mindenamisport.com

Vélemény, hozzászólás?