A játék ereje

Kezdőlap » Beszámolók » A játék ereje

Közzététel dátuma: 2018-03-05.

Ötödik alkalommal rendezte meg szövetségünk tenisz szakága azt a különleges eseményt, amely az értelmi fogyatékossággal élők sportja és az integráció jegyében zajlik minden évben a Teniszsport Világnapján.

A február 28-i Speciális Olimpia Európai Tenisz Nap eseményén tiszteletét tette Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony is, aki a Világjátékok-győztes Begovics Évával közösen, egy kis tenisz bemutatóval egybekötve nyitotta meg az eseményt a XVIII. kerületi Golden Ace Tennis Club US Open pályás csarnokában. A kerület részéről elfogadta a meghívásunkat Kucsák László, a kerület országgyűlési képviselője, Ughy Attila polgármester és Lévai István Zoltán alpolgármester is. Az ünnepélyes megnyitón többek között Lengyel Lajos MSOSZ elnök és Sebestyén Kata tenisz szakágvezető is üdvözölte az egybegyűlteket.

A rendezvény megnyitóján a csodás hangú, főként gyermekdalairól ismert Kovácsovics Fruzsina énekelt a vendégseregnek, majd a Csalogány iskolából érkező Kölyök Sportolók bemutatóját nézhettük meg.

Idén is sok ismert sportoló és közéleti személyiség érkezett a rendezvényre.  Ők mind a közös játékkal, de akár a jelenlétükkel is lelkesítették a speciális olimpikonokat, valamint erősítették az összetartozás érzését. Marcz Tamás  olimpiai bajnoknak, a magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitányának, Hunyady Emese olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónak, Harsányi Levente műsorvezetőnek, Tápai Szabina EHF Kupa-győztes kézilabdázónak, Várkonyi Attila műsorvezetőnek, Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázónak, Mérai Katalin színművésznek, Szuper Levente korábbi válogatott jégkorongozónak, Gubacsi Zsófia korábbi Top 100-as teniszezőnek és Kolovratnik Krisztián színművésznek egyaránt lelkesen tapsolt a közönség. A sztárok közül többen is ütőt ragadtak és pályára léptek egy-egy speciális olimpikon teniszezővel az úgynevezett Egyesített Páros Tenisz Bajnokság keretén belül.

Ez az év kiemelten fontos a teniszezők számára is, hiszen 4 versenyzőnek adatik majd meg az a lehetőség, hogy a magyar színeket képviselve részt vegyen a 2019—es SO Nyári Világjátékokon, Abu Dhabiban. A sportoló csapat névsora a válogató verseny után alakul ki.

5. SO tenisz nap

 

Fotók: Németh Andrea

Vélemény, hozzászólás?