Ismét Európai Speciális Olimpia Tenisz Nap

Kezdőlap » Hírek » Ismét Európai Speciális Olimpia Tenisz Nap

Közzététel dátuma: 2018-02-28.

Ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) tenisz szakága azt a különleges eseményt, amely az értelmi fogyatékossággal élők sportja és az integráció jegyében zajlik minden évben a Teniszsport Világnapján. A nem mindennapi sporteseményen ismét különleges programok lesznek.

Hosszú napnak néz elébe az MSOSZ tenisz szakága, hiszen közel 100 főt várnak a Golden Ace Tennis Club US Open pályás csarnokába. Az esemény fővédnöke idén is Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony lesz, aki 10 órakor egy kis tenisz bemutatóval egybekötve megnyitja az eseményt. A kerület részéről elfogadta a meghívásunkat Kucsák László úr, a kerület országgyűlési képviselője és Ughy Attila polgármester úr is. Fontos felkészülési év az idei, hiszen az MSOSZ versenyzői a 2019-es Abu Dhabiban megrendezésre kerülő Nyári Világjátékokra koncentrálnak, és amelyre 4 speciális olimpikon teniszező is kvótát kapott. Ők már biztosan azok közül az indulók közül kerülnek ki, akik nemcsak az egyéni, de az egyesített páros versenyen is elindulnak. Az utazó keretet szeptemberben véglegesítik.

A rendezvény megnyitóján a csodás hangú, főként gyermekdalairól ismert Kovácsovics Fruzsina énekel majd a közel 100 fős vendégseregnek.

A kezdők versenyszámában (piros pályán) ismét rekord létszámú sportoló lesz, hiszen az esemény egyfajta teniszt népszerűsítő esemény is. A legkisebbektől a legidősebb sportolókig mindenkit várnak a szervezők. A nap talán legkülönlegesebb programja a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség egyedi versenyszáma az úgynevezett Egyesített Páros Tenisz Bajnokság (Unified Sports – Unified Doubles) amelyen – egy ép és egy értelmi fogyatékossággal élő versenyző alkotta – párok játszanak majd egymás ellen, és amelyre a szakág minden évben teniszt kedvelő és a fogyatékosok sportját támogató ismert közéleti személyiségeket hív meg.

Akik már igent mondtak a részvételre: Marcz Tamás – olimpiai bajnok, a magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, Harsányi Levente – műsorvezető, Tápai Szabina – EHF Kupa győztes kézilabdázó, Várkonyi Attila – zenész, Disc Jockey, műsorvezető, Kucsera Gábor – kajakos világbajnok, Mérai Katalin – színművész, Szuper Levente – korábbi válogatott jégkorongozó, Gubacsi Zsófia – korábbi Top 100-as teniszező és Kolovratnik Krisztián – színművész. 

Vélemény, hozzászólás?