Évkezdés bowlinggal

Kezdőlap » Bowling » Évkezdés bowlinggal

Közzététel dátuma: 2018-01-18.

Interjú Molnár Melindával

Speciális olimpikon bowling játékosok gyűltek össze január közepén Szolnokon, a Jubileum Bowling Centerben, összesen hatvannégyen. Ezúttal csapat és egyesített páros kategóriában mérhették össze tudásukat a sportolók, megnyitva az idei szezont.

A viadal Mihalcsik István előtt állított emléket, aki pár éve hunyt el, és korábban hosszú évekig tevékenykedett a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnél (MSOSZ), mint szakágvezető. A verseny után az MSOSZ jelenlegi bowling szakágvezetőjét, Molnár Melindát kérdeztük.

Zana Anita: Szép számmal jelentkeztek a seregszemlére az egyesületek. Összesen hányan jöttek el Szolnokra?

Molnár Melinda: Igen, összesen tizenhat csapat hatvannégy játékosa kezdte versennyel az évet a bowlingosaink közül, ami mindenképpen örömteli számomra szakágvezetőként.

ZA: Ez a pálya nem ismeretlen a speciális olimpikonok számára.

MM: A hétköznapokban a Szolnoki Liget Otthon lakói, a homoki intézmény tanulói és a nagykőrösiek is itt edzenek. Nagyon kedveljük a Jubileum Bowling Centert, kiválóak a körülmények a versenyre és az edzésre is.

ZA: A verseny lebonyolításában több önkéntes is segédkezett. Kik voltak ők?

MM: Összesen hat középiskolás volt a segítségünkre önkéntesként, akik a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából jöttek. Mondhatom, hogy ők már rutinos segítőink, több Speciális Olimpia versenyen dolgoztak önkéntesként. Ezúton is szeretném megköszönni munkájukat, és szeretettel várjuk őket a következő szolnoki versenyre is.

ZA: Mely csapatokat lehet kiemelni?

MM: A budapesti Sofi csapata több fiatal, új bowlingossal bővült, ez az utánpótlás szempontjából fontos. Homokon is most kezdték el ezt a sportágat. De a Liget Otthon versenyzői is ügyesek voltak.

ZA: Mikor lesz a következő megmérettetés?

MM: Mindig ősszel és télen rendezzük a bowling versenyeket. A következő seregszemle február 22-én Budapesten lesz, amely egyben már válogató is a 2019-es Speciális Olimpia Nyári Világjátékaira, amelyet Abu Dhabiban rendeznek meg.

Szerző (forrás): Zana Anita (minenamisport.com)

Vélemény, hozzászólás?